Cıvata ne demek? Cıvata kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkiye Türkçesi oğuz dil koluna ait olan bir dildir. Aslında Oğuz kolunun Batı Oğuz alt kolunda yer almaktadır. Bu kategoride yer alan Osmanlıcanın bir devamıdır. Türkiye Türkçesi, bu uzantıların sahip olduğu tarihsel gelişim nedeniyle farklı diller ile kelime alışverişi yapmış ve zenginleşmiştir. Cıvata kelimesi, Türkçenin zengin kelime hazinesinde bulunur. Cıvata nedir, TDK sözlükte ne anlama gelir?

Türkçe, bundan çok uzun zaman önce kollara ayrılmıştır. Türkiye Türkçesi de Osmanlıcanın bir devamı olarak Batı Türkçesinde yer alır. Diller bu şekilde kollara ayrılarak özgünleşmişlerdir. Türkiye Türkçesi de bu şekilde özgünleşmiş bir Çağdaş Türk lehçesidir. Türkiye Türkçesi, özgünlüğünün yanı sıra oldukça gelişmiş bir kelime hazinesine de sahiptir. Cıvata kelimesi de bu hazinenin içinde yer alan ilgi çekici kelimelerden biridir. Cıvata kelimesi ne demektir?

Cıvata Ne Demek? Cıvata TDK sözlük anlamı nedir?

  • Cıvata kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
  • Cıvata kelimesinin kökeni İtalyanca dilidir.
  • Cıvata kelimesinin İtalyanca dilindeki karşılığı chiavarda şeklindedir.
Reklam
Reklam

Cıvata TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Birbirine bağlanmak istenen ağaç veya demir parçalarının üzerinde hazırlanmış olan deliklerden geçirilerek ucuna somun takılıp sıkıştırılan iri başlı vida

Anahtar Kelimeler: