Çizerlere soruşturma

Karikatürist Musa Kart ve Zafer Temoçin için Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan karikatürleri nedeniyle, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla soruşturma açıldı.

ÇGD: "Gül, davacı olmadığını açıklasın"

Şişli Cumhuriyet Savcılığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili olarak Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan karikatürleri nedeniyle Musa Kart ile Zafer Temoçin hakkında Adalet Bakanlığı'nın izniyle soruşturma başlattı. Savcılığa ifade veren çizerler, haklarında dava açılması halinde 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, 16 yaşındaki oğlu Emre Gül bardakta taze mısır ticareti yaptığı için "mısır tarlasında korkuluk" olarak çizen Musa Kart ile Gül'ü "Suudi Arabistan prensinin bahşiş zarfından çıkar" şekilde gösteren Zafer Temoçin hakkında Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

"Cumhurbaşkanı'na hakaret"i düzenleyen TCK'nın 299. maddesine göre ceza davası açılması için yürütülen soruşturma öncesinde, yasa gereği Adalet Bakanlığı'ndan da izin alındı. Kart ve Temoçin, soruşturma kapsamında önceki gün savcıya Şişli Adliyesi'ne giderek ifade verdi.