Çizgi Film Yapımcıları Evirip Çevirip Aynı Sahneleri Yayınlıyor! KANITLI

Eğlence sektöründe, dünyanın en büyük medya şirketi olan Walt Disney senaryo yazımında ne kadar tıkandıysa sürekli aynı sahneleri kullanıp duruyor!

Disney, ''Rotoscop'' adı verilen bir teknikle geçmiş yıllarda hazırladığı filmleri yeni görsellerle yeniymişcesine yayınlıyor.

Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ile Güzel ve Çirkin sahnesinde gördüğümüz gibi rotoscoping kullanılmış.

Animasyon film yapmak pahalı, ve elde bulunan sahneleri yeniden değerlendirmek hem para hem de zaman tasarrufu sağlıyor.

Peki ''Rotoscop'' nedir?

Bir video filmi kare kare ilerletip her kare üzerine kağıt koyup kopyalayarak animasyon yapma sanatıdır. Görsel efekt kavramının en temel ögelerinden biridir. Combustion, Shake ve diğer tüm Compositing programlarında kullanılan, filmin istenilen kısımlarını etkilemek, değiştirmek için kullanılan bir yöntemdir.

Reklam
Reklam

İlk olarak 1937'de Pamuk Prenses filminde Walt Disney tarafından kullanılmış teknik.

Bir filmde sokakta koşan bir adami filmden alıp başka bir ortama koyacaksınız. Yapmaniz gereken adamın oldu her kareyi en ince ayrıntısına kadar çerçeve içine alarak roto yapmak.

Rotoskop şahane bir canlandırma tekniğidir.

Daha net anlatacak olursak Rotoscop;

Tüm kareleri ayrı ayrı imaj dosyası haline ayrılmış bir videonun her karesine çeşitli filtreler uygulandıktan veya bu kareleri sadece eskiz olarak kullanıp sıfırdan çizimler oluşturduktan sonra, birleştirilerek tekrar bir video haline getirilmesi, bu konunun dijital ortamdaki en temel uygulamalarından biridir.

Disney karakterlerinde karşımıza çıkan benzer hareketlerden bazıları;

'Rotoscop nasıl yapılır?' sorusuna güzel bir örnek.