Çizgifilmlerdeki En Sevdiğimiz İkililer

Çizgi Filmlerdeki En İyi İkililer

Tom ve Jerry, Edi ile Büdü , Fred Çakmaktaş ve Barni Moloztaş, Coyote ve Road Runner, Tweety ve Sylvester ve daha burada saymadığız birçok çizgi film karakteri çocukluğumuzun kahramanlarıdır.

Tom ve Jerry

Tom ve Jerry Çizgi Filminin Konusu: Sevimli kedi Jerry ile onu yakalamaya çalışan Kedi Thomas bildiğimiz ismi ile Tom’un hikâyelerini konu alan çizgi film.

Karakterlerinin yaratıcıları William Hanna ve Joseph Barbera’dır. İlk Tom ve Jerry animasyonu 1940 yılında yapılmıştır.

Reklam
Reklam

Edi ile Büdü - Susam Sokağı (Bert ve Ernie - Sesame Street )

Susam Sokağı her ne kadar çizgi olmasa da bir çocuklara yönelik bir program olmasından ve 80’li ve 90’lı yıllarda çocuk olanların kahramanlarını barındırıyor Susam Sokağı programı.

Susam Sokağı Çizgi Filminin Konusu: Orijinal adı Sesame Street olan Susam Sokağı eğitim içerikli, küçük çocuklar okula hazırlamak yardımcı olmak için hazırlan çocuk programıdır.

Susam Sokağı’nın yapılma fikri 1966 yılında ortaya atılmış ve 1969 yılında ilk bölümü yayınlanmıştır. Susam Sokağı, Sesame Street’in Türkçe uyarlaması olan çocuk programıdır.

1980’li ve 1990’lı yıllarda TRT ekranlarında yayınlanmış ve büyük bir ilgi görmüştür. Sadece çocukların izlediği bir program değil, yetişkinlerin de izlediği bir program olmuştur.

Edi ile Büdü: Sesame Street’in Bert and Ernie uyarlamasıdır. Edi karakterini Altan Erkekli, Büdü karakterini ise bir dönem Köksal Engür bir dönem de Atilla Şendil seslendirilmiştir.

Diğer karakterden de kısaca bahsedecek olursak.

Reklam
Reklam

Minik Kuş: Sesame Street’ın Big Bird uyarlamasıdır. Türkçe uyarlaması Minik Kuş olan karakterinin isminin tersine büyük sarı bir kuştur ve sokakta diğer insanlarla birlikte yaşar. Minik Kuş karakterinin gerçek adının İngilizcede büyük kuş anlamına gelen Big Bird olması ise bir hayli ilginçtir.

Kırpık: Sesame Street’ın Oscar the Grouch uyarlamasıdır. Kırpık, manavın hemen yanında bulunan bir küfenin içinde yaşamaktadır.

Kurbağacık: Sesame Street’ın Kermit uyarlamasıdır. Kurbağacık Susam Sokağı’nda yaşamaz. Kurbağacığın kuyruğu yoktur ve derede yüzer.

Kurabiye Canavarı: Sesame Street’ın Cookie Monster uyarlamasıdır. Kurabiye Canavarı’da kurbağacık gibiSusam Sokağı’nda yaşamaz.

Açıkgöz: Sesame Street’ın Grover uyarlamasıdır.

Fred Çakmaktaş ve Barni Moloztaş - Taş Devri

3_ Fred Çakmaktaş ve Barni Moloztaş – Taş Devri

Taş Devri Çizgi Filminin Konusu: Fred ve Fred’in en yakın arkadaşı ve komşusu olan Barni’nin maceralarını anlatır.

Orijinal ismi The Flintstones olan çizgi film kahramanları.

Reklam
Reklam

Karakterlerin yaratıcıları William Hanna ve Joseph Barbera’dır.

Yaba daba du repliği ile ünlü çizgi film gösterildiği her ülkede büyük beğeni toplamıştır.

Fred Çakmaktaş ile Barny Moloztaş’ın soyadları neden Türkçe? Derseniz; Popeye and Olive neden Temel Reis ve Safinaz ise ondandır. Coyote ve Road Runner

Coyote ve Road Runner Çizgi Filminin Konusu: Road Runner arasındaki maceralar. Coyote hızlı Road Runner her seferinde yakalama peşindedir.

Animasyon yönetmeni Chuck Jones tarafından 1948 yılında, dünyanın en büyük film yapım ve TV yayın şirketlerinden biri Warner Kardeşler orijinal adı ile Warner Brothers veya kısaca Warner Bros. için tasarlanmıştır.

Chuck Jones tarafından yaratılan karakterler Wile E. Coyote kısaca Coyote olarak bilinir.

Tweety ve Sylvester

Tweety ve Sylvester Çizgi Filminin Konusu: Kanarya Tweety ve onu yemeye çalışan kedi Sylvester’ın maceraları. Sylvester ne zaman Tweety yakalamaya çalışsa başarısız olur ya Hector adlı köpek Sylvester’ı korkutup kaçırır ya da büyükanne kafasına şemsiyeyle vurur.

Reklam
Reklam

Tweety adlı çizgi film karakteri Warner Brothers’un kısa çizgi filmlerinden Looney Tunes, ya da yine Warner Brothers’un yaptığı Merrie Melodies adlı çizgi film serilerinde yer almıştır.

Sylvester yaratıcısı Warner Brothers’tan Friz Freeleng’tir. II. Dünya Savaşından sonra Life With Feathers animasyon filmi olarak Amerika’da gösterime girmiştir.

Sevimli kanarya Tweety, Türkçe’de Tiviti olarak okunur. Tweety'nin "Bir kedi gördüm sanki" repliği en iyi çizgi film replikleri arasında yerini korumaktadır.