Cizre Belediyesi 500 Kişilik İftar Çadırı Açtı

Cizre Belediyesi Ramazan ayının başlaması ile birlikte ilçede 500 kişinin iftarını açabileceği bir iftar çadırı...

Cizre Belediyesi Ramazan ayının başlaması ile birlikte ilçede 500 kişinin iftarını açabileceği bir iftar çadırı açtı.

Cizre Belediyesi Dörtyol kavşağı Cumhuriyet Parkında 500 kişilik iftar çadırı açtı. Belediye, Cumhuriyet Parkı’nda kurduğu iftar çadırıyla Ramazan ayı boyunca günde 500 kişiye hizmet verecek. İftar çadırında Belediye personeli ve belediye meclis üyeleri görevlendirilirken, dağıtılacak yemekler ise her gün hijyenik açıdan kontrolleri yapılıyor. Kürtçe ve Türkçe "Ramazan ayı tüm halkımıza kutlu olsun" yazılı pankartların asıldığı iftar çadırında, Ramazan ayı boyunca yoksul, dışarıdan gelen işçilere ve şoförleri de hesaba katan Cizre belediyesi günde 500 kişiye iftar yemeği verebilecek kapasitede yemeği hazır hale getiriyor.

Reklam
Reklam

Bunun için çalışmaları bizzat yürüten ve yapılan yemekleri yerinde kontrol eden Belediye yetkilileri vatandaşlara kendi elleriyle yemek dağıttı.Cumhuriyet Parkında açılan İftar Çadırı ile ilgili kısa bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Nesim Güven, yoksul yurttaşların sadece Ramazan ayında değil her zaman hatırlanması gerektiğini ifade edip “Toplumsal dayanışmayı güçlendirmek için yerel yönetimler olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz.”dedi.

Güven, önümüzdeki günlerde de maddi durumu kötü olan yurttaşlara yönelik 'Yurttaşlık yardım paketi' dağıtacaklarını söyledi. Öte yandan vatandaşlarda Belediyenin açmış olduğu iftar çadırına büyük ilgi gösterdiler. Belediye’nin açmış olduğu iftar çadırında iftarını açan vatandaşlar da her ramazan ayında olduğu gibi bu ramazanda da fakir vatandaşları unutmayıp insanlara sıcak yemek dağıtan Cizre Belediyesi yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: