Cizre Caddesi'nin Yapımına Başlandı

Batman Belediyesi, kentin önemli ulaşım akslarından biri olan Cizre Caddesi'ndeki yol yapım çalışmalarına başladı. 3...

Batman Belediyesi, kentin önemli ulaşım akslarından biri olan Cizre Caddesi'ndeki yol yapım çalışmalarına başladı. 3 kilometre uzunluğundaki caddede iki gidiş ve iki geliş toplam 4 şeritlik yol yapımı ile kentteki trafik akışının rahatlatılması amaçlanıyor.

Batman Belediyesi’nin yeni sezon programı çerçevesinde alt ve üst yapı çalışmalarını kentin pek çok bölgesine yayarak sürdürüyor. Trafik akışının sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi ve kent içi ulaşımın rahatlatılması için vizyon proje olan Turgut Özal Bulvarı'nın iyileştirilmesi projesinin yanı sıra kenar mahalleler ve merkeze yakın ve işlek bölgelerde de eş zamanlı olarak alternatif yolların açılması, yol genişletme ve yapım çalışmalarını da sürdürülüyor. Belediye Başkanvekili Serhat Temel, artan sıcaklarla birlikte kentte sürdürülen çalışmaların hem günlük yaşamı hem de trafiği olumsuz etkilememesi için çalışmaları en kısa sürede bitirmeyi planladıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Alternatif yolların açılması ve yol genişletme çalışmalarının kent adına önemli bir kazanım ve çalışma olduğunu dile getiren Başkanvekili Temel, "Uzun yıllardır şehrimizin önemli bir ulaşım aksı olmasına rağmen bakımsız kalmış, bahçe çitleri ve ev duvarlarıyla daraltılan Cizre Caddesi genişletme ve düzenlenmesi çalışması önemsediğimiz bir çalışma. Ekiplerimiz şu anda caddeye girmiş bulunuyor. Yaklaşık 3 kilometre uzunluğundaki caddemizde iki gidiş, iki geliş olmak üzere toplam 4 şeritlik bir yol yapılacaktır. Söz konusu düzenleme kapsamında caddeyi işgal etmiş olan bahçe duvarı ve çitler, eklenti binaların yıkımına başladık. Yine bu kapsamda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğün yolun içerisinde kalmış çevre duvarı vardı. Bunun da yıkımını gerçekleştireceğiz. Projemiz bittiğinde cadde herkesin rahatlıkla kullanacağı yeni bir görüme kavuşacaktır." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: