Cizre Çev-der 50 Fidanı Toprakla Buluşturdu

Şırnak'ın Cizre ilçesinde iki ay önce kurulan Cizre Çevre Koruma ve Ağaçlandırma Derneği (ÇEV-DER) Dünya...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde iki ay önce kurulan Cizre Çevre Koruma ve Ağaçlandırma Derneği (ÇEV-DER) Dünya Ormancılık Haftası kapsamında 'Sende Bir Ağaç Dik, Geleceğe Hayat Ver' sloganı ile hastane bahçesinde çam ve akasyalardan oluşan 50 fidanı toprakla buluşturdu.

Fidan dikme törenine ÇEV-DER Başkanı Mesut Sevimli, Genel Sekreter Bahattin Narin, Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Orhan Tezcan, Hastane Müdürü Ramazan Sabuncu ve hastane idarecileri ile ÇEV-DER yönetim kurulu üyeleri katıldı. Cizre’yi temiz, sağlıklı bir havaya, yeşil bir çevreye kavuşturmak ve halka daha güzel bir doğa bırakmak amacı ile ÇEV-DER'i kurduklarını belirten dernek başkanı Mesut Sevimli, ilk faaliyet olarak Cizre Devlet Hastanesi bahçesine fidan diktiklerini söyledi. Sevimli, "Cizre’ye baktığımızda toprak arazisi kurak, toz ve bakımsız bir yerleşim alanıdır. Dicle Nehri'nin yanı başında olan şirin ilçemizde herkes çevrenin güzel olmasını ister, lakin çabasını komşusundan bekler. Biz de o komşu biz olalım diyerek bugün güzel bir törenle hastane yönetici ve idarecileri ile birlikte hastane bahçesinde bir çok fidanı toprakla buluşturup, ilçedeki yeşil alanların artmasına katkıda bulunmaya çalıştık" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: