Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Kürtçe - Türkçe Mevlit Programı Tertipledi

Şırnak Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü, polis teşkilatının ‘168. kuruluş yıldönümü’ dolayısıyla Türkçe ve Kürtçe mevlit...

Şırnak Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü, polis teşkilatının ‘168. kuruluş yıldönümü’ dolayısıyla Türkçe ve Kürtçe mevlit okuttu.

Cizre Emniyet Müdürü Ercan İçli tarafından tertiplenen mevlide, Cizre Kaymakamı Şenol Koca, İlçe Müftüsü Mehmet Sami Yıldız, kurum amirleri ve Cizreli vatandaşlar katılırken, vatandaşlara çikolata da ikram edildi. Mevlitte Cizre Müftülüğü‘ne bağlı görevliler Kürtçe ve Türkçe mevlit okundu. Mevlidin yanı sıra Türkçe ve Kürtçe ilahilerin de okunduğu programda ülkenin birliği ve beraberliği içinde dualar edildi.

Reklam
Reklam

Mevlidin okunmasından sonra Türkçe olarak vaaz veren Cizre Müftülüğünde görevli vaiz Muharrem İslamoğlu, ülkenin birliği ve beraberliğinden bahsederek, memleketin birliği ve kardeşliği için dua etti. Vaiz Muharrem İslamoğlu, “Devletimizin bekası, milletimizin bekası huzurumuz için Cenabı Hak devletimize, milletimize, ordumuza ve emniyet teşkilatımıza zarar vermesin. İşte bunun sıkıntısını Irak yaşıyor, Suriye yaşıyor. Sultan Fatih Ayasofya’yı fethettiği zaman İstanbul’u. Ayasofya Camisi’ne namaz kılmaya giderken oradaki dervişin birisi ‘Sultanım bizim için dua et. Cenabı Hak seni bizim duamızla muzaffer kıldı. Onun için bizi unutma’. Fatih’te kılıcının kabzasını gösteriyor ve diyor ki; Sende bu kılıca dua et bu kılıcın gölgesinde sen bu dervişliği yapıyorsun ve o duayı yapıyorsun. Onun için değerli kardeşlerim, bir memleketin memleket olabilmesi için, bir memleketin hakiki vatan olabilmesi için oranın bedelini ödemesi lazım. Şair ne diyor; Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Ölmezsen, mücadele vermezsen Cenabı Hak hiçbir zaman orayı sana vatan yapmaz. Bizim vatanımızda Allah’a hamdolsun, Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Bu işin bedelini en ağır şekilde ödediler. Şuanda memleketimizin etrafı 3-4 defa şehit kemiği ile çevrilecek miktarda, sayıda bu memleket için, bu vatan için şehit verilmiştir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: