Cizre Kaymakamı Sağlam: Yurt saldırısıyla ilgili 7 kişi gözaltına alındı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, imam-hatip lisesi öğrencilerinin yurduna yapılan saldırı ile ilgili 7 kişinin gözaltına alındığı...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, imam-hatip lisesi öğrencilerinin yurduna yapılan saldırı ile ilgili 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Cizre Kaymakamı Mehmet Ali Sağlam, imam hatip öğrencilerinin bulunduğu yurda saldıran grubun içerisinden 7 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Sağlam, yaralı öğrencilerinin sağlık durumun iyi olduğunu belitti.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Sağlam, "Yaralı olan 3 öğrencinin ilk tedavileri Cizre Devlet Hastanesi’nde yapıldı. 2 öğrencinin tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi. Ancak bir öğrencinin durumu iyi olmadığından dolayı Ankara Dışkapı Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Orada tüm tedavileri sürüyor. Sağlık durumu şimdi iyi oldu.” dedi.
Cizre Emniyet Müdürlüğü'nün saldırı ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Sağlam, şimdiye kadar yapılan çalışmalar kapsamında 7 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Sağlam gözaltına alınanlardan 2'sinin olayla ilgisinin olduğunu, diğer 5 kişinin ise bir şüphe üzerine gözaltına alındığını sözlerine ekledi.
Gözaltına alınan 7 kişinin sorgusu Cizre Emniyet Müdürlüğü’nde devam ediyor.
Geçen cuma günü İdil Caddesi'nde izinsiz gösteri yapan grup, imam hatip lisesi öğrencilerinin kaldığı yurda molotofkokteyli ile saldırmiş, olayda 1’i ağır 3 öğrenci yaralanmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz