Cizre Kaymakamı, Tarihi Kale Ve Surlarını Gündemine Aldı

2 ay önce göreve başlayan Şırnak'ın Cizre Kaymakamı Şenol Koca, şehrin tarihi kalesi ve surlarını...

2 ay önce göreve başlayan Şırnak'ın Cizre Kaymakamı Şenol Koca, şehrin tarihi kalesi ve surlarını gündemine aldı. Kaymakam Koca, 'Şehir Nuh diriliyor' projesine destek istedi.

Cizre Öğretmen Evi'nde gazetecilerle kahvaltıda buluşan Kaymakam Şenol Koca, 2 aylık süreçte yaptıklarını anlattı. İlçenin tarihi yönünün öne çıkartılması için ortaya koyduğu projeler hakkında bilgi veren Şenol Koca, "Cizre Kalesi ve surlarının restorasyonu için çaba sarf edeceğim. Bizim için burada en önemli unsur, tarihi yerler. Biz bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. ‘Şehir Nuh Diriliyor’ diye bir projemiz var. 'Mem-u Zin’i' andıran ve içinde bütün özellikleri bulunan bir alan var. Onu güzelce restore edeceğiz. Ayrıca Cizre ilim irfan yuvasıdır. Mesela buraya gelmeden 2 gün önce Hz. Nuh(a.s) türbesinin burada olduğu öğrendim. Biz yeterince bölgemizi, tarihimizi, unsurlarımızı anlatamıyoruz. Ama inşallah sizin desteğinizle bunu başaracağız." dedi.

Reklam
Reklam

Kahvaltıya; Kaymakam Şenol Koca, Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis ve ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: