Cizre TSO Başkanı Elçi, Irak Ziyaretini Değerlendirdi

Şırnak’ın Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi, DİKA koordinasyonunda Kuzey Irak’a gerçekleştirdiği ziyareti...

Şırnak’ın Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi, DİKA koordinasyonunda Kuzey Irak’a gerçekleştirdiği ziyareti değerlendirdi. Adnan Elçi, ziyaretin amacı iki bölge arasında ticaret ve işbirliği artırmak olduğunu söyledi.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Şırnak Yatırım Destek Ofisi koordinasyonluğunda Siirt Valisi Ahmet Aydın başkanlığında gerçekleştirilen Kuzey Irak Kürt Bölgesi Pazar ve Ticari İşbirliği geliştirme çalışması kapsamında Duhok, Erbil ve Süleymaniye’ye çalışma ziyareti yapıldı. Ziyaret kapsamında Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Jaleel Al-Kayat, Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sirwan Mohammed Ahmad, Duhok Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ayad Abdullah ve Kuzey Irak Türkiye Başkonsolosu Selcen Aydın ile görüşmeler yapıldı. Yapılan görüşmeler sonucunda odalarla karşılıklı iyi niyet ve işbirliği protokolleri imzalandı.

Reklam
Reklam

Kuzey Irak’a yaptıkları ziyareti değerlendiren Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi, ziyaretin amacının iki bölge arasında ticaret ve işbirliği artırmak olduğunu söyledi. Cizre, İpekyolu üzerinde yer alan ve Kuzey Irak Kürt Bölgesi’ne önemli miktarda ihracatı olan bir ilçe olduğunu belirten Başkan Adnan Elçi, “Yapılan ziyaretimizin amacı Irak Kürdistan Bölgesi ile bölgemiz arasındaki ticaret ve işbirliğini geliştirmek ilimizin hali hazırda bin 106 milyar dolar olan ticaret miktarını artırmak amacıyla ikili ilişkileri geliştirmektir. Bu amaçla Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin illerimizin diplomatik ve ekonomik temsilcileri olarak işadamlarımız ile birlikte ziyaret gerçekleştirerek bölgedeki yeni fırsatlar hakkında bilgi edinip bölgemizdeki fırsatları ve gelişmeleri ilgili makamlara aktarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Bölge yöneticilerinin kendilerine çok yakın ilgi ve misafirperverlik gösterdiğini ifade eden Elçi sözlerini şöyle tamamladı: “Erbil, Duhok ve Süleymaniye yöneticilerinin bize gösterdiği yakın ilgi ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum ve ayrıca Dicle Kalkınma Ajansı’na ziyareti organize ettikleri için onlara da şükranlarımı sunuyorum.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz