Cizre TSO Başkanı Elçi: Yatırımların Ve Istihdamın Teşviki Devam Etsin

Şırnak Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi, bu yıl sona erecek Teşvik Yasası’nın...

Şırnak Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Elçi, bu yıl sona erecek Teşvik Yasası’nın ya değiştirilmesini ya da devam etmesini istedi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) öncülüğünde bir araya gelen Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 11 iş kolunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bu yıl sona erecek ‘5084 Sayılı Teşvik Yasası’nda değişiklik yapılmasını talep etti. Cizre TSO Başkanı Adnan Elçi, söz konusu yasa sayesinde Türkiye’de binlerce kişiye istihdam olanağı sağlandığını söyledi. Yasanın 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Elçi, buna karşılık hükümetin son dönemde yeni yatırımcılara yönelik uygulamaya koyduğu Teşvik Yasası’nın bölge illerinde güzel gelişmelere vesile olduğunu, ancak son yasadan önceki yatırımcılara da destek verilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Eski yatırımcıların yeni Teşvik Yasası’ndan yeterince yararlanamadığını savunan Elçi, şunları kaydetti: "Son yasa yeni yatırımcılara yönelik. Eski yatırımcılarımız zaten çok kar eder pozisyonda değiller. Bunların da yaşaması lazım. Önceden yatırım yapmış diye cezalandırılmaması lazım. Teşvikten yeni yararlanan firma ile önceden yatırım yapan firmalar arasında kişi başı 446 TL fark var. Eskiden beri 300-500 işçi çalıştıran firmalarımız var. Bu fark aylık rakamlara vurulduğunda eski firmalara dezavantaj oluşuyor. Bu şekilde eski firmaların devam etmesi ve yaşaması mümkün değil.”

Söz konusu değişikliğin yapılabilmesi için bölgedeki iş adamlarının yoğun gayret içerisinde olduğunu dile getiren Adnan Elçi, aksi halde bölgedeki birçok işçinin istemeyerek de olsa sokakta kalabileceğini belirtti. Elçi, "Bunun düzeltilmesi için bütün arkadaşlarımız adına sayın Başbakanımıza sesleniyoruz. Bu kanunu yıl bitmeden düzeltilsin. Mümkünse eski firmalar da işçi desteklerinden yararlansın. O da olmuyorsa 5084 Sayılı yasa birkaç sene daha devam ettirilsin.’’ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: