Cizre’de Çanakkale Şehitleri Türkçe Ve Kürtçe Anıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi programında, şehitler, öğrenciler tarafından hem Türkçe hem...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi programında, şehitler, öğrenciler tarafından hem Türkçe hem Kürtçe olarak anıldı. Kutlamada, ülke toprakları için canını feda eden Çanakkale şehitleri için Cizreli öğrenciler, skeçlerle o günleri anlattı.

Türkiye genelinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Kaymakam Mümin Heybet İlköğretim Okulu'nda yapılan Çanakkale töreni ile başlayan programda, günün anlam ve öneminin anlatılmasının yanı sıra öğrenciler tarafından Çanakkale şehitleri ile ilgili şiir ve şarkılar söylendi.

Reklam
Reklam

Daha sonra program, Cizre Öğretmenevi’nde yapılan resim sergisi ve skeçlerle devam etti. Protokolün resim sergisini gezmesi ardından Şehit Sait Atak İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale şehitlerini anma skeçleri yapıldı. Skeçte oynanan öğrencilerin, Çanakkale şehitleri rolünde profesyonel davranmaları protokol tarafından büyük alkış aldı. Barış ve kardeşlik mesajlarının verildiği skeçte, şehitler, Türkçe ve Kürtçe olarak anıldı. Özellikle şehit olan askerin, cesetlerin üzerine gelen kadınlar, Kürtçe olarak, ‘oğlum, canlarım, hepiniz şehitsiniz’ diye haykırması salondakilerin duygulu anlar yaşamasına sebep oldu. Skeç esnasında askerlerin şehit olmasından sonra salondan salavatların seslendirilmesi dikkat çekti.

ŞEHİTLERİ CANLANDIRAN ÖĞRENCİLERE ÇANAKKALE GEZİSİ

Cizre Öğretmenevi’nde düzenlenen Çanakkale şehitlerini anma programında düzenlenen skeçte gösterdikleri yüksek performanslarından dolayı, Kaymakam Şenol Koca, programdan sonra yanlarına giderek öğrencileri tebrik etti. Öğrencileri tek tek tebrik eden ve güzel bir performans sergilediklerini ifade eden Şenol Koca, öğrencilere, Çanakkale’yi ve şehitlikleri görüp görmediklerini sordu. Öğrencilerin görmediklerini ifade etmeleri üzerine Kaymakam Koca, onları Çanakkale’ye göndereceklerinin sözünü verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, okul ve öğrencilerle irtibata geçmesini isteyen Koca, öğrencileri Çanakkale’ye geziye göndereceklerini dile getirdi. Şenol Koca, öğrencilere, ‘burada çok güzel şehitlerimizi andınız. Şimdi gidin onları mezarlıklarında ziyaret edin. Sonra gelin bize tekrar canlandırın’ dedi.

Reklam
Reklam

Çanakkale şehitlerini anma törenine; Kaymakam Şenol Koca, Belediye Başkan Vekili Resul Aşikar, Emniyet Müdürü Ercan İçli, Garnizon Komutanı Ersin Aydemir, Jandarma Komutanı Hikmet Uz, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Varol, Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis, kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Çanakkale Zaferi ile ilgili daha önce başlatılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: