Cizre'de Ebru Sanatı Resim Sergisi

ŞIRNAK (A.A) - Cizre ilçesinde ebru sanatı resim sergisi açıldı.

ŞIRNAK (A.A) - Cizre ilçesinde ebru sanatı resim sergisi açıldı.

Kaya Köyü İlköğretim Okulu'nun Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlediği ebru sanatı resim sergisi ilgi gördü. Resim sergisinin açılışına, Milli Eğitim Müdürü Sadık Bora, Şube Müdürleri Ahmet Aktuğ, Salih Coşkun, Celal Bulut Mesut Monis, okul müdürleri, öğretmenler ve Halk Eğitim Merkezi çalışanları katıldı.

Köy ilköğretim okulunun ilk defa düzenlediği böyle anlamlı sergiyi açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Bora, "Ebru sanatı kolay öğrenilebilecek bir sanat değil. Ancak okul müdürümüzün büyük çabaları öğrencilerimizin de azimli çalışması sonucu muhteşem eserlerin ortaya çıktığını gördük" dedi.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Mehmet Gündüz ise, öğrencilere yönelik sosyal aktivite kapsamında ebru sanatının öğretildiğini, ebru sanatını öğrencilere öğretmek ve öğrencilerin sanattan yoksun kalmamaları için sosyal iletişim ağı Facebook üzerinden ebru sanatı bilenlerden malzeme yardımı istediğini belirterek, Türkiye'nin her yerinden okula destek yağdığını söyledi.

Gönderilen malzemeler ile 15 öğrencinin ebru sanatını öğrendiğini kaydeden Gündüz, öğrencilerin 6 ay boyunca yapmış oldukları eserleri sergilemenin sevincini yaşadığını ifade etti.

Sergi 2 gün açık kalacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: