Cizre'de "Hayat Boyu Eğitim" Semineri

ŞIRNAK (A.A) - Cizre'de "Hayat Boyu Eğitim" semineri kapsamında velilere Kürtçe sunum yapıldı.

ŞIRNAK (A.A) - Cizre'de "Hayat Boyu Eğitim" semineri kapsamında velilere Kürtçe sunum yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Eğitim Genel Müdürlüğü'nce başlatılan Cizre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün destek verdiği "Hayat Boyu Eğitim" seminerleri başladı.

Cudi Mahallesi'ndeki Sevgi Yuvası Anaokulu'nda düzenlenen seminerde Aile Eğitmeni, Psikolojik Danışman ve Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Agit Işık velilere Kürtçe bir sunum yaptı.

Işık, sunumun ardından yaptığı açıklamada, seminere, 3-18 yaş grubundaki çocukları olan velilerin katılabileceklerini belirterek, şunları söyledi: "Velilerimize 14 haftalık bir eğitim sürecimiz olacak. Her hafta farklı bir konu işlemek sureti ile çocuklarımıza daha iyi nasıl bir anne, baba olunabilir bunları eğitim sürecinde velilerimizle bire bir paylaşma şansımız olacak. İkinci haftasında olan eğitimimize velilerimizin katılımı güzel. Biz burada yeri geldiğinde Türkçe de eğitimimizi yapıyoruz. Ancak ailelerin daha çok kendilerine yakın buldukları, kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri ana dillerinde dilimiz döndüğünce yardımcı olmaya çalışacağız. Eğitim sistemimizde de seçmeli ders olarak konulmuş olması da artı bir şeydir. Bunun ailelerin okula kazanımları, okula kazandırılmalarını çok önemli bir ölçüde olumlu yönde etkileyecektir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Abidin Yel / Meral Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: