Cizre'de Kültür Sanat Günleri Festivali Başladı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bu yıl 6.'sı düzenlenen 'Cizre Kültür ve Sanat Günleri Festivali' Atatürk Parkı'na...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bu yıl 6.'sı düzenlenen 'Cizre Kültür ve Sanat Günleri Festivali' Atatürk Parkı'na kadar yapılan festival yürüyüşü ile başladı.

Cizre Belediye Başkanlığı tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Cizre Kültür ve Sanat Günleri Festivali başladı. Festivalde tiyatro, konser, dengbej divanı, film gösterimi ve söyleşilerin yanı sıra kadının gözünden dil ve kültür gelişiminde Cizre'nin rölü, özgür basın geleneği, Uludere olayı ve toplu mezarlar, dil, din ve toplum, demokratik özerklikte kültür ve dil gibi konuların tartışılacağı belirtildi. 'Dil kültürün mayasıdır' sloganı ile belediye binası önünden Atatürk Parkı'na kadar süren festival yürüyüşünün ardından başlayan 6. Cizre Kültür ve Sanat Günleri Festivali, kültür tanıtım çadırlarının açılışı ile devam etti. Festivalin açılışına katılan davetliler daha sonra çadırları ve resim sergisini gezdi.

Reklam
Reklam

Bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Cizre Kültür ve Sanat Günleri Festivali ile ilgili bir açıklama yapan Cizre Belediye Başkanı Mustafa Gören, ilçenin Kürt dilinin tarihsel gelişiminde önemli katkıları olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: