Cizre'de Matematik Olimpiyat Yarışması Düzenlendi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan Özel İstikbal Koleji tarafından ilköğretim okullarına yönelik matematik olimpiyat yarışması düzenlendi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan Özel İstikbal Koleji tarafından ilköğretim okullarına yönelik matematik olimpiyat yarışması düzenlendi.

İstikbal Koleji'nde yapılan yarışmaya 200 öğrenci katıldı. Öğrencilerin sınava yoğun bir ilgi gösterdiğini söyleyen Cizre Özel İstikbal Koleji Genel Eğitim Koordinatörü Mahmut Umut, bu yıl ikincisini düzenledikleri yarışmaya ilçedeki ilköğretim okullarının 5 ve 6. sınıflarında okuyan öğrencilerin katıldığını belirtti. Umut, "Yarışmadan hedefimiz öğrencilere matematiği sevdirmek, başarılı öğrencileri ödüllendirmek ve ayrıca öğrencilerin kendine güven duygusunu arttırmaktır. Cizre'de eğitimde kalite grafiğini yükseltmek, hem de okullara da bu konuda bir hareket kazandırmak amacıyla bu olimpiyat yarışmasını düzenledik" dedi.

Reklam
Reklam

Yarışmada birinci olan öğrenciye tablet, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye cep telefonu, dört ve beşinci olan öğrencilere ise MP4 ve MP3 verileceği belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: