Cizre'de Öğrencilere Ağız Ve Diş Sağlığının Önemi Anlatıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın organize ettiği bir etkinlik kapsamında öğrencilere...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın organize ettiği bir etkinlik kapsamında öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı.

Cizre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden Dişhekimi Zeynel Özkan Çelik tarafından öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi ve korunma yolları hakkında bilgi verildi.

Cizre'de, 14 yıldan bu yana faaliyet gösteren Eğitim Gönüllüleri Vakfı minik öğrencilere eğitimin yanında sağlıklı gelişmelerine katkıda bulunmak ve çocukların sağlıklı büyümeleri için öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığının önemi konulu bir sunum programı düzenledi.

Reklam
Reklam

Eğitim Gönüllüleri Vakfında düzenlenen sunum programında Cizre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Dişhekimi Zeynel Özkan Çelik, öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi, bir diş neden önemlidir, dişler ne işe yarar, dişlerimizi nasıl koruyabiliriz. Diş fırçalama tekniği ve süresi, dişin tabakaları ve çürüğün bu tabakalar üzerindeki etkisi, bir diş hekimine neden altı ayda bir gitmek gerektiği konularında geniş bir biçimde bilgi verdi.

Eğitim Gönüllüleri Vakfı Cizre Öğrenim Birimi sorumlusu Sevgi Dursun Kahraman, eğitim gönüllüleri olarak gayelerinin, "7-16 yaş arası çocuklarımızın akılcı, sağ duyulu, özgüven sahibi düşünen, sorgulayan, barışçı, farklı düşünce ve inançlara saygılı, insan ilişkilerinde cinsiyet, ırk, din, dil farkı gözetmeyen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunacak eğitim programları ile etkinlikler oluşturmak ve uygulamak olduğunu" söyledi.

Kahraman, bu kapsamda, öğrencilerin sağlıklı gelişimleri için bu tür programlar düzenleyip öğrencileri bu konularda bilgi sahibi olmalarını sağladıklarını anlattı. Kahraman, bugünkü eğitim programında da ağız ve diş sağlığının öneminin, Cizre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Dişhekimi Zeynel Özkan Çelik tarafından öğrencilere anlatıldığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Program sonunda eğitime katılan öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: