Cizre’de Öğrencilere Mehmet Akif Ersoy Anlatıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, kaymakamlık tarafından her ay düzenlenen okur yazar buluşmasında, bu ay öğrencilere Mehmet...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, kaymakamlık tarafından her ay düzenlenen okur yazar buluşmasında, bu ay öğrencilere Mehmet Akif Ersoy anlatıldı. Konuşmacı olarak programa katılan Yazar Abdulvahap Akbaş, Mehmet Akif’in Kurtuluş Savaşı’nda yazdığı İstiklal Marşı’nı anlattı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Kaymakamlık ve İlçe Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen okur yazar buluşması devam ediyor. 10 tanınmış yazarı, edebiyata meraklı Gençlik Merkezi üyesi 100 gençle buluşturma amaçlı faaliyetin, ‘6. Yazar-Okur Buluşması' yapıldı. Kaymakamlık, Yazar Abdulvahap Akbaş’ı geleceğin yazarlarıyla buluşturdu. Cizre Öğretmenevi’nde düzenlenen okur yazar buluşması öğrencilerden büyük ilgi gördü. Buluşmanın sonunda yazar, gençlere verilen kitaplarını imzaladı. Cizre’de her ay düzenli olarak düzenlenen okur yazar buluşmasına katılan öğrenciler, etkinlikten çok memnun olduklarını ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Buraya gelerek çok şey öğrendiklerini ifade eden öğrencilerden Songül Kaplan, “Böyle bir yazarın öncelikle öğrencilere güven verdiğini, hani daha çok öğrencinin birlik ve beraberlik içerisinde bir arada olmasına vesile olması güzel bir şeydir. İnsana güvenini getiriyor. Mesela ben buraya gelmeseydim, bu ortamla buluşmasaydım, ben hiçbir şekilde bir yerde söz sahibi olacağıma inanmıyordum. Hani kendime güvenim olmayacaktı. Onu düşünüyorum. Bunun sayesinde insanın hem kendi kişisel hayatıyla daha ileriye bir adım atıldığını ve sosyal aktivitelere katıldığımız için çok mutluyuz. İlerde bir yerde olursak zaten bu bizi toplumda bir ön plana atılacak bir plan. Güzel bir programdır, seviyoruz ve katılmayı da gönülden istiyoruz. Farklı görüşler insanın kişisel hayatını da etkiler.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: