Cizre'de Polis Dolandırıcılık Olaylarınakarşı Vatandaşlara Broşür Dağıttı

ŞIRNAK (A.A) - Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçede son günlerde yaşanan dolandırıcılık olaylarının önlenmesi ve vatandaşların bu konuda bilinçlenmesi amacıyla

ŞIRNAK (A.A) - Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçede son günlerde yaşanan dolandırıcılık olaylarının önlenmesi ve vatandaşların bu konuda bilinçlenmesi amacıyla broşür dağıttı.

Cizre ilçesinde cep telefonlarından aradıkları kişileri, terör örgütü PKK üyesi oldukları suçlamasıyla tehdit eden ve kendilerini polis olarak tanıtıp GSM hatlarına lira yüklemelerini isteyen kişilere karşı İlçe Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Şu ana kadar bu yöntemle yüklü miktarda dolandırıcılığın yapılması nedeniyle Toplum Destekli polisler, halkı broşür dağıtarak uyardı.

Reklam
Reklam

Vatandaşların bu olaylardan dolayı mağdur olmaması için şu ana kadar 5 bin broşür dağıttıklarını belirten Toplum Destekli Büro polisi Ersoy Öz, son zamanlarda iletişim yoluyla dolandırıcılık suçlarında artış gözlendiğini söyledi.

Dolandırıcılık nedeniyle birçok vatandaşın mağdur olduğunu kaydeden Öz, "Menfaat taleplerine vatandaşlarımızın hiçbir şekilde itibar etmemeleri, benzer olaylarla karşılaştıklarında gecikmeden 155 Polis İmdat telefonlarını arayarak durumu polise bildirmelerini istiyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: