Cizre'de ‘sanal Markette Alışveriş' Dönemi Başladı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sanal market üzerinden alışveriş yapma dönemi başladı. Genç bir girişimcinin kurduğu cizremarket.com...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sanal market üzerinden alışveriş yapma dönemi başladı. Genç bir girişimcinin kurduğu cizremarket.com sitesi üzerinden vatandaşlar sanal ortamda alışveriş yapabilecek.

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSKEB) projesi başvurusu kapsamında iş hayatına başlayan İnternet ve Bilişim Teknolojileri Uzmanı Rahmettullah Memduhoğlu, online ticaret market alışverişini Cizre’de hayata geçirdi. Kurduğu alışveriş sitesi ile Cizre’ye bir yenilik getirdiğini belirten Memduhoğlu, "Cizre teknolojiye ve yeni iş olanaklarına çok hızlı ayak uyduruyor. Gerek sosyal yaşam, gerek artan nüfusla birlikte bu mesleki topluma ve halkın işlerinden geri kalmadan istedikleri saat ve zamanlarda gerekli ev, market ihtiyaçlarını internet üzerinden tek bir tıkla gerçekleştirmelerini sağlamak için böyle bir girişimde bulunduk" dedi.

Reklam
Reklam

Bir diğer amacının da orta ölçekli ve büyük marketleri ulusal büyük markalara karşı bir nevi korumak ve yeni pazarlama stratejilerini hayata geçirmek olduğunu belirten Memduhoğlu, "Gelişen teknoloji ile bütünleşen toplum uluslararası ve ulusal büyük alışveriş merkezlerine yönelirken, süper marketler küçülme riski ile karşı karşıya kalıyor. İçinde bulundukları durumdan şikayetçi olan süper marketler, yeni gelişen sisteme ayak uydurmaya çalışıyorlar. Bizde bu amaçlarla ‘senimreyonum.com’ girişimiz üzerinden ‘cizremarket.com’ sitesini hayata geçirip, kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamdaki ilk faaliyetimizde Cizre’nin öncü marketlerinin birinin yapılandırma sistemini hayata geçirmeyle başlayarak, Cizre’deki tüketicilere çok kolay online alışveriş yapma olanağı sunmuş olduk" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: