Cizre’de Tarihi Eser Operasyonu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde KOM Ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda 28 parça tarihi eser ile...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde KOM Ekiplerinin bir iş yerine yaptığı operasyonda 28 parça tarihi eser ile 145 adet cep telefonu ele geçirdi.

Cizre Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele grup amirliği ekiplerinin yapmış olduğu operasyonda çok sayıda tarihi eser ile çok sayıda cep telefonu ele geçirildi. Cizre Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele grup amirliği ekiplerince Yafes Caddesi üzerinde bir işyerine operasyon düzenlendi. KOM ekiplerinin iş yerinde yapmış olduğu geniş çaplı aramada 18 adet bir yüzünde tuğra diğer yüzünde Arapça yazılar bulunan sikke, 1 adet üzerindeki yazıları silinmiş sikke, 1 adet üzerindeki yazıları okunmayan sikke, 1 adet bir yüzünde iki adet aslan simgesi bulunan sikke, 2 adet bir yüzünde insan yüzü bulunan sikke, 2 adet üzeri oymalı aşağı doğru metal püskülleri olan eşya, 1 adet üzerinde insan kabartması bulunan mermer hac işareti, 1 adet sarı renkli yaklaşık 25 cm uzunluğunda metal hac işareti, 1 adet üzerinde Arapça harfler bulunan kap olmak üzere 28 parça tarihi eser olduğu değerlendirilen eşyalar ele geçirildi. Ayrıca aynı adreste yapılan geniş çaplı araştırmada da 145 adet cep telefonu da ele geçirildi.

Reklam
Reklam

KOM Polislerinin bir başka operasyonda da ise Nusaybin Caddesi Devlet Hastanesi önünde bir şahsın çantasından toplam 300 adet gümrük kaçağı cep telefonunu ele geçirildi. Yine aynı mevkide bir otobüs firması önünde bekleyen bir şahsın üzerinde de 950 gram esrar ele geçirildi.

Öte yandan farklı günlerde iki ayrı kargo firmasına ait araç durdurularak, araçta yapılan aramada 21 kargo gönderisinin içinden toplam 22 adet yüksek modellerde gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: