Cizre'de Yeni Köprü Haziran Sonunda Trafiğe Açılacak

Şırnak’ın Cizre şehir merkezinden geçen transit trafik akışını azaltmak amacıyla 2006 yılında, Cizre Karayolu Şefliği...

Şırnak’ın Cizre şehir merkezinden geçen transit trafik akışını azaltmak amacıyla 2006 yılında, Cizre Karayolu Şefliği tarafından ihalesi yapılan yeni köprü, haziran sonunda trafiğe açılacak.

300 metre uzunluğunda olan yeni köprü 2 gidiş, 2 geliş toplam 4 şeritli. Köprü genişliği ise yaklaşık 20 metre. Cizre Karayolları yetkilileri, “Cizre çevre yolu ve yeni köprü haziran ayı sonu itibarıyla trafiğe açılmış olacak. Trafiğe açıldıktan sonra Cizre şehir merkezindeki trafik yükü büyük ölçüde azalacak. Irak’a giden kamyonlar transit olarak bu çevre yolunu kullanacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Irak’a yük taşıyan kamyon şoförü Maruf Şahin, “Bu açılacak yeni yol sebebiyle Cizre çok rahatlayacak. Bazen bir saat Cizre şehir merkezinde kuyrukta kalıyoruz. Ben Irak’a yük götürüp getiriyorum. Bu açılacak köprü ile beraber biz artık kuyrukta beklemeyeceğiz. Cizre’deki trafik yoğunluğu bitecek. Sadece küçük araçlar şehir merkezinden geçecek, büyük araçlar çevre yolunu ve yeni köprüyü kullanacak. Yani Cizre şehir merkezi çok rahatlayacak." diye konuştu.

Otomobil şoförü Mahiyettin Acar da “Bir hastamızı hastaneye götürmek için veya bir işimiz için şehir merkezinden geçerken bir saat kuyrukta bekliyorduk. Bu köprü ve çevre yolu çok iyi oldu. İşimizi daha çabuk yürüteceğiz, daha rahat gidip geleceğiz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: