Cizre'deki Okur-yazar Buluşmasının Ilk Konuğu Yazar Metin Eriş Oldu

Şırnak’ın Cizre Kaymakamlığı ve Cizre Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak başlatılan proje kapsamında...

Şırnak’ın Cizre Kaymakamlığı ve Cizre Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak başlatılan proje kapsamında okur-yazar buluşması gerçekleştirildi. Cizre’de bir ilk olan projeyi öğrenciler sevinçle karşılarken, buluşmanın ilk konuğu Dr. Metin Eriş, 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ı anlattı.

Cizre Kaymakamı Şenol Koca’nın talimatı ile Cizre Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Cizre Edebiyat Günleri' projesi kapsamında her ay 100 lise öğrencisi, bir yazarla buluşuyor. Uzun soluklu projenin ilki etkinliği Cizre Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Okur –yazar buluşmasının ilk konuğu Dr. Metin Eriş oldu. Yazarın 'Gönlümde Taht Kuranlar' adlı son kitabı, piyasaya çıkış tarihinin bir ay öncesinden öğrencilere hediye edildi. Buluşmada Dr. Metin Eriş, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ı anlattı. Ardından gençlerin sorularını cevaplayan Eriş, programın sonunda öğrencilere kitaplarını imzaladı. Cizreli gençler ilk defa bir yazarla tanışmanın, bir yazarı dinlemenin ve bir yazara kitabını imzalatmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, Cizre’ye geldiği için Dr. Metin Eriş’e teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Dr. Eriş de Cizre’de gençlerle buluşmasının kendisi için çok önemli olduğunu ifade etti. Gençlerle tanışmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Eriş, kendisini dinledikleri için gençlere teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: