Cizre'deki silahlı saldırı-Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriile kanaat önderleri dershaneye düzenlenensilahlı saldırıyı kınadı

ŞIRNAK (A.A) - Şırnak'taki bazı sivil toplum kuruluşları ile kanaat önderleri, Cizre ilçesinde silahla taranan dershaneyi ziyaret ederek saldırıya tepki

ŞIRNAK (A.A) - Şırnak'taki bazı sivil toplum kuruluşları ile kanaat önderleri, Cizre ilçesinde silahla taranan dershaneyi ziyaret ederek saldırıya tepki gösterdi.

Aralarında Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Sabri Şaran, Bem Bir-Sen Şırnak Şube Başkanı Sait Tatar, Şırnak Eğitimciler Derneği Başkanı Uğur Türkay, Cizre Genç İşadamları Derneği Başkanı Ali Bingöl ile bazı kanaat önderlerinin bulunduğu bir grup, 3 gün önce Cizre ilçesinde silahlı saldırının düzenlendiği dershaneyi ziyaret etti. Dershane çalışanlarına geçmiş olsun dileğinde bulunan gruptakiler, daha sonra basın açıklaması yaptı.

Reklam
Reklam

ŞTSO Başkan Vekili Şaran yaptığı konuşmada, dershaneye yapılan saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Memleketimizin cehaletin pençesine nasıl düştüğünü, yaşanan saldırıyla bir kez daha gördük. Bu kurşun, Şırnak'ın imajını değiştirecek genç nesillerimize atılan bir kurşundur. Bu dershanemize, güzide eğitim kurumumuza kurşun sıkanlar, bu eğitim kurumunun içine girip iyice tanısalardı, inanıyorum ki bu kurşunu sıkmayacaklardı, bu kurşunlara siper olacaklardı" dedi.

Cizre Genç İşadamları Derneği Başkanı Ali Bingöl ise dershaneye yapılan bu saldırının Şırnak'ın eğitimine yönelik bir saldırı olduğunu ifade ederek, "Bu olayları tasvip etmiyoruz. Bölgemizin artık huzurlu konularla gündeme gelmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

Dershane Müdürü Fahri Koca da öğrencileri ve masum vatandaşları hedef alan saldırıyı kınadıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Böyle bir saldırıyı gerçekleştiren kişilere içine düştükleri bu durumdan dolayı acıyoruz. Bu tarzdaki olaylar dershanemizdeki öğretmen arkadaşlarımızı ve bizimle aynı duyguları paylaşan velilerimizi ve öğrencilerimizi hiçbir şekilde sindiremez. Akşamları çocuklarımız buraya etüde geliyor. Öğretmen ve öğrenciler dershanede varken bunları hedef alan bir saldırı elbette tasvip edilemez. Biz bu ve benzeri hadiselerin tekerrür etmemesini temenni ediyoruz."

Reklam
Reklam

Kanaat Önderi Abdullah Demir de, saldırıdan üzüntü duyduklarını dile getirerek, "Bu hatayı yapan insanlar, hatalarını fark ettikleri zaman mahcup duruma düşeceklerdir. Bu işten bir toplumu, bir milleti, bir ili ve halkını suçlamak yanlış bir şeydir. Temennimiz bir daha böyle olayların yaşanmamasıdır" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: