Cizre’den Arakan'daki Katliama Tepki

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Arakanlı müslümanlara yönelik yapılan saldırılarla ilgili basın...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Arakanlı müslümanlara yönelik yapılan saldırılarla ilgili basın açıklaması düzenledi.

Cizre’de Cizre Mustazaflar Cemiyeti, Engelsiz Yaşam Derneği, Cami Yaptırma Derneği, İnsan Hakları Koruma Derneği ve Çev-Der Myanmar’ın Kuzeybatı'sında yer alan Arakan’da Müslümanlara yönelik yapılan saldırıları kınamak amacıyla Cizre Lisesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Katılımcılar adına açıklama yapan Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Şerif Gökhan, Arakan'da Müslümanlara yönelik yapılanları kınadıklarını belirtti. Dünya tarihinde çoğu zaman zulme baskıya haksızlığa vahşete uğrayan ve çaresiz durumlarla karşı karşıya bırakılan insan haklarına ve birleşmiş milletler sözleşmesine 21. yüzyıla uyulmayan hem ahlaki hem de dini ahlakta hiçbir dinin kabul etmeyeceği bir katliamın yaşandığını belirten Gökhan, "Arakan evet çoğumuzun adını sadece televizyonda duyduğu çünkü basının dahi buna sessiz kaldığı bir çığlık gibidir. Arıkan dünyanın Asya doğusunda Myanmar’ın kuzeybatısında yer alan çoğunluğu Budist ve Müslümanlardan oluşan bir ülke bu ülkede son zamanlarda insani yardım vakfının raporuna göre, Burma’daki son olaylarda binin üzerinde Müslüman öldürüldü ve 90 binden fazlası ise evsiz kaldı. Eğer İslam dünyası harekete geçmezse 4 milyon Müslüman daha yakında ölüme gönderilecek. Güneydoğu Asya ülkesi Burma’da Müslümanlar soykırım tehdidiyle karşı karşıya. Onlarca yıldır cunta yönetiminin kışkırttığı Budist çeteler katledilen, şimdi de ülkelerinden toplu halde sürgün edilmek isteniyor" dedi.

Reklam
Reklam

Gökhan, Arakan'da Müslümanlara yönelik yapılan vahşeti kınadıklarını, bu vahşetin durdurulmasına yönelik bir çözüm yolu bulmasını talep ettiklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: