Cizreli eğitimciler, Kuzey Irak’ta incelemelerde bulundu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev yapan milli eğitim müdürü, milli eğitim şube müdürleri ve okul müdürleri...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde görev yapan milli eğitim müdürü, milli eğitim şube müdürleri ve okul müdürleri Kuzey Irak’ta incelemelerde bulundu.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetiminde bulunan eğitim kurumlarının yöneticileriyle bir araya gelen Cizreli eğitimciler, karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Cizreli eğitimciler, Cizre Özel istikbal Koleji ve Cizre FEM Dershanesi’nin ortaklaşa düzenledikleri Duhok, Erbil, Kerkük, Süleymaniye ve Halepçede bulunan, Işık Üniversitesinin de aralarında bulunduğu Türkiye`den gelen gönüllülerin açtığı okulları ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Düzenlenen geziye; Cizre Milli Eğitim Müdürü İhsan Gören, Şube Müdürü Ahmet Aktuğ, Mesut Monis ve Celal Bulut, okul müdürleri ve gazeteci Ali Güven katıldı. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi`nde bulunan Işık Kolejleri bünyesinde faaliyet gösteren ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile Işık Üniversitesi'nde incelemelerde bulunan eğitimciler, bölgedeki eğitimle ilgili bilgi aldı.

Cizre’de görev yapan milli eğitim müdürü, şube müdürleri ve okul müdürleri ile Kuzey Irak’a bir gezi düzenlediklerini söyleyen İstikbal Koleji Müdürü Malik Demir; Duhok, Erbil, Kerkük, Süleymaniye ve Halepçe illerini gezdiklerini söyledi.

Bölgedeki halkın yapısını, eğitim durumunu incelemek üzere ve oralardaki Türk okullarının eğitimdeki rolünü bizzat incelediklerini belirten Malik Demir, “Bu okulların bütün halk ve devlet tarafından benimsendiğini gördük. Okullarda 4 dilde eğitim verildiğini gördük. Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce dillerinde eğitim veriliyor. Üst düzey yetkililerin çocuklarının da bu okullarda eğitim gördüğünü gördük. Eğitim malzemelerinin devlet tarafından karşılandığını ve fedakar öğretmenlerin oradaki samimiyet ve başarılarını bizzat gördük. Mezun olan ve olacak öğrencilerin toplumda çok benimsendiğini gördük. Erbil ve Süleymaniye hariç diğer illerin gelişmeye ihtiyaç duyulduklarını ve bu gelişmede gençlerin etkili olacağına inandık.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Aynı okulda, aynı sınıfta ve aynı sıralarda Türk, Kürt, Arap, Hristiyan vb. grupların bir arada kardeşçe eğitim gördüklerini söyleyen Müdür Malik Demir, şöyle dedi: “Buradan giden eğitim gönüllülerinin hayallerindeki Kuzey Irak’la gerçek Kuzey Irak’ın aynı olmadığı ve beklentilerin üstünde olduklarını müşahade ettiler. Buralardan ve Türkiye’nin her yerinden oralara gidip gezmelerini ve oralardaki güzellikleri görmelerini temenni ediyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz