Cizreli Hafizeler Törenle Taç Giydi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde eğitimlerini tamamlayan 12 bayan hafız için tören düzenlendi. Törende konuşan Şırnak Müftüsü...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde eğitimlerini tamamlayan 12 bayan hafız için tören düzenlendi. Törende konuşan Şırnak Müftüsü Abdullah Kaplan, kızlarının bu zorlu eğitim sürecinde büyük fedakârlıklar gösteren anneleri tebrik etti.

Cizre Müftülüğü tarafından 2012 – 2013 eğitim-öğretim döneminde hafızlıklarını tamamlayarak belge almaya hak kazanan 12 bayan hafız için hafızlık merasimi düzenlendi. Cizre Merkez Hz. Nuh Camii'nde düzenlenen törene İl Müftüsü Abdullah Kaplan, İdil Müftüsü Hasan Yardak, Cizre Müftüsü Mehmet Sami Yıldız, müftülük görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan İlçe Müftüsü Mehmet Sami Yıldız, öğrencileri tebrik ederek hafızlık müessesesinin önemi üzerinde durdu.

İl Müftüsü Abdullah Kaplan ise konuşmasında, birçok etkinlik için bayanlara taç giydirildiğini fakat bunlar içinde en anlamlı ve en hayırlısının hafızlığını tamamlayan kızların taktıkları taç olduğunu dile getirdi. Kaplan, hem hafızlığı tamamlayarak taç giymeye hak kazanan kızları, hem de kızlarının bu zorlu eğitim sürecinde büyük fedakârlıklar gösteren anneleri tebrik etti.

Program Kur’an kursu öğrencilerinin söylediği ilahi ve yaptıkları sema gösterisiyle devam etti. Törende daha sonra hafızlara belgeleri ile birlikte altın ve çeşitli hediyeler verildi. Program yapılan dua ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: