Cizreli Öğrenciler Brezilya’daki Bilim Fuarında Türkiye’yi Temsil Edecek

İsmi taş atan çocuklar ve toplumsal olaylarla sık sık Türkiye gündemine gelen Şırnak’ın Cizre ilçesinde...

İsmi taş atan çocuklar ve toplumsal olaylarla sık sık Türkiye gündemine gelen Şırnak’ın Cizre ilçesinde Cizre Fen Lisesi öğrencilerinin “Non-Alcoholic Disinfec tent” (Alkolsüz El Dezenfektesi) projesi, Brezilya'daki Bilim Fuarı'nda Tekirdağ Fen Lisesi Öğrencileri ile birlikte Türkiye’yi temsil edecek. Türkiye’yi Brezilya’da temsil etme hakkını elde eden başarılı öğrencileri Cizre Kaymakamı Şenol Koca tablet bilgisayarla ödüllendirdi.

Cizre ilçesinde eğitim öğretime açıldığı günden bu yana hem eğitim ve öğretim alanında hem de diğer farklı kulvarlarda elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Cizre Fen Lisesinde, Muhammed Yalgatekin ve Esanur Sekin’in kimya alanında hazırladığı “Non-Alcoholic Disinfec tent” (Alkolsüz El Dezenfektesi) projesi 21-28 Ekim Tarihleri arasında Brezilya’da yapılacak olan 27.Mostratech Bilim Fuarında Tekirdağ Fen Lisesi Öğrencileri ile birlikte Türkiye’yi temsil edecek. 2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında Fen Lisesi Öğrencileri Muhammed Yalgatekin ve Esanur Sekin’in okul öğretmenlerinden Şerif Balcan danışmanlığında hazırlamış olduğu proje İstanbul’da organize edilen ve 325 Projenin katıldığı 65 Projenin finalist proje olarak sergilendiği 19. Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı Yarışması’nda Türkiye birincisi seçilerek altın madalya ile ödüllendirilmişti.

Reklam
Reklam

Türkiye genelinde yapılan proje yarışmalarında elde ettiği başarıdan sonra Brezilya’da 21-28 Ekim Tarihleri arasında yapılacak 27.Mostratech Bilim Fuarında Tekirdağ Fen Lisesi Öğrencileri Türkiye’yi temsil etme hakkını elde eden başarılı öğrencileri Cizre Kaymakamı Şenol Koca makamında kabul edip, danışman öğretmen ve başarılı öğrencileri bilim fuarı öncesi ödüllendirdi. Cizre Kaymakamı Şenol Koca’yı makamında Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Monis, Danışman Öğretmen Şerif Balcan ile birlikte ziyaret eden Fen Lisesi Öğrencileri Muhammed Yalgatekin ve Esanur Sekin, Kaymakam Şenol Koca’ya göstermiş oldukları yakın ilgi ve vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ettiler. Brezilya’da yapılacak olan Bilim Fuarında Tekirdağ Fen Lisesi Öğrencileri ile birlikte temsil edecek olan Cizre Fen Lisesi Öğrencilerinin bu başarısından dolayı büyük bir mutluluk ve gurur yaşadığını belirten Kaymakam Şenol Koca, “Bu çalışmasından okul müdürüne, proje danışman öğretmenine ve göğsümüzü gere gere dolaşmamızı sağlayan güzel kardeşlerimize, milli eğitim camiasına ve emeği geçen herkese teşekkür eder, öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılarının devamını dilerim” dedi.

Reklam
Reklam

Kaymakam Şenol Koca, makamında konuk ettiği Cizre Fen Lisesi öğrencileri Muhammed Yalgatekin ve Esanur Sekin’i geliştirdikleri proje ve elde ettikleri başarıdan dolayı tablet bilgisayarla ödüllendirirken, proje danışmanı Şerif Balcan’ı da öğrencilere vermiş olduğu bilgi, birikim ve desteklerinden dolayı başarı belgesiyle ödüllendirdi.

Türkiye’yi Brezilya’da yapılacak olan 27. Mostratech Bilim Fuarı'nda Tekirdağ Fen Lisesi ile birlikte temsil edecek olan Cizre Fen Lisesi öğrencileri fuara katılmak için 16 Ekim’de Cizre’den hareket edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz