Cizreli Öğrencilerden Mavi Kapak Kampanyasına Destek

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı mavi kapak kampanyasında...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı mavi kapak kampanyasında toplanan 7 bin 258 adet mavi kapak, Cizre Engelsiz Hayat Derneği'ne teslim edildi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında biyoloji öğretmeni Fatih Akçakın ve okul yöneticisi Neşet Barın ile birlikte Engelsiz Hayat Derneği'ni ziyaret eden Cizre Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri, topladıkları mavi kapakları dernek yöneticilerine teslim etti. Fatih Akçakın, ilçede birçok engellinin tekerlekli sandalyeye sahip olmadığı için evlerinden dışarıya çıkamadığını belirterek, "Bizler de engelli vatandaşların eve mahkum olmamaları için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bir sandalye için 250 kg mavi kapak toplanması gerekiyor. Öğrencilerimizin okulda başlatmış olduğu bu kampanya sayesinde topladığımız 7 bin 258 adet mavi kapakla bu projeye katkıda bulunmaya çalıştık. Herkesin ve her kesimin bu sosyal sorumluluk projesine destek vermesi halinde birçok engelli vatandaşın tekerlekli sandalye ihtiyacı giderilecek. Bütün kesimleri bu konuda duyarlı olmaya ve mavi kapak kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin başlatmış olduğu mavi kapak kampanyasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Engelsiz Hayat Derneği Başkanı Gülizar Ölmez ise, "Biz dernek olarakta bu kampanyayı başlatmıştık. Ancak öğrencilerin de bizlere destek verdiğini görmek önümüzdeki bir engelin daha kalktığının kanıtıdır. Bu anlamda göstermiş oldukları örnek davranıştan dolayı başta Cizre Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri olmak üzere bütün okul öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: