Cizreli Yazar Yaşın'dan 2 Yeni Kitap

ŞIRNAK (A.A) - Cizreli Yazar Abdullah Yaşın'ın "Kürt Filozofu Şeyh Ehmede Xani Hazretleri" ve "Büyük Kürt Mucid Cizreli İsmail Ebul-İz"

ŞIRNAK (A.A) - Cizreli Yazar Abdullah Yaşın'ın "Kürt Filozofu Şeyh Ehmede Xani Hazretleri" ve "Büyük Kürt Mucid Cizreli İsmail Ebul-İz" adlı kitapları çıktı.

Ahmede Hani'nin torunu olan Yazar Abdullah Yaşın, "Kürt Filozofu Şeyh Ehmede Xani Hazretleri" ve "Büyük Kürt Mucid Cizreli İsmail Ebul-İz" adlı 2 kitabı çıktı. İlk kitabı 1983 yılında çıkan Yaşın, "Büyük Kürt Mucid Cizreli İsmail Ebul-İz" kitabını büyük Kürt Mucit Cizreli İsmail Ebul-İz El Cezeri'yi tanıtmak ve büyük dehanın Kürtlerin bir medarı iftiharı olduğunu göstermek amacıyla yazdığını söyledi.

Reklam
Reklam

Kitabı Kürtçe ve Türkçe yazdığını kaydeden Yaşin, "Kürt Filozofu Şeyh Ehmede Xani Hazretleri" kitabını da Türkçe yazdığını, Kürtçe baskınının da önümüzdeki aylarda çıkacağını bildirdi.

Yaşın, 1950 yılında Cizre'de doğduğunu, ilk ve orta öğrenimini ilçede yaptığını, Diyarbakır'da Öğretmen Okulu'nu bitirerek 1969 yılında öğretmenliğe başladığını anlatarak, bölgenin kültürel ve folklorik yapısını araştırdığını belirtti.

Muhabir: Abidin Yel / Nurten Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: