Cizrespor'un Şampiyonluk Sevinci Caddeleri Panayır Alanına Çevirdi

Terör ve toplumsal olaylara adından sıkça söz ettirip ülke gündeminden düşmeyen Cizre'de Cizrespor'un Şampiyonluk sevinci...

Terör ve toplumsal olaylara adından sıkça söz ettirip ülke gündeminden düşmeyen Cizre'de Cizrespor'un Şampiyonluk sevinci yaşandı. Cizre Sporlu taraftarlar şampiyonluk maçından sonra sokaklara döküldü, sokaklar panayır alanına döndü.

Bölgesel Amatör Futbol Ligi(BAL) Baraj Maçında Şanlıurfa'da Şırnakspor ile karşı karşıya gelen Cizre Basraspor rakibini 2-0 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Baraj Maçında Şırnakspor'u yenen Cizrespor, Bölgesel Amatör Ligi'nde oynamaya hak kazandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Şırnak Süper Amatör Futbol Liginde Mücadele eden Cizre Basraspor ve Şırnakspor Şanlıurfa Gap Arena Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Cizrespor, Şırnakspor'u Emin Ençkü ve Mesut Avşar'ın attığı gollerle 2-0 yenerek BAL Ligi'ne yükseldi.

Reklam
Reklam

Cizrespor'un elde ettiği şampiyonluktan sonra taraftarları sokakları panayır alanına çevirdi. Gece geç saatlerde Cizre'ye ulaşan Cizrespor kafilesini taraftarlar Cizre girişinde meşaleler ve havai fişek gösterisi ile karşıladı. Cizrespor takımı taraftarların oluşturduğu uzun araç kuyrukları ile Cizre Caddelerinde şampiyonluk turu atıp, sevinçlerini taraftarları ile paylaştı. Şehir turunun atılmasından sonra şampiyonluk sevinci Dicle Nehri kenarındaki çay parkında devam etti. Parkın girişinde teknik heyet ve futbolcuları tezahüratlar ve havai fişek gösterisi eşliğinde karşılayan taraftarlar, şampiyonluk coşkusunu gece geç saatlere kadar canlı müzik eşliğinde halay çekerek kutladılar.

Şanlıurfa'da oynanan maçın ardından Şırnak Süper Amatör Futbol Ligi Şampiyonu ilan edip Bölgesel Amatör Ligi'ne yükselme başarısını gösterdiklerini ifade eden Cizrespor Kulübü Başkanı Salih Sefinç, "Cizre'ye bu güzel gecede bu güzel yaşantıyı bu mutluluğu yaşattığımız için ben ve ekibim olarak çok mutluyuz. İnşallah bunu daha sonra birikimli bir şekilde, daha yoğun bir şekilde çalışarak, daha ileriki dönemlerde başarılı bir şey yapabilmek için mücadelemizi vereceğiz "dedi.

Reklam
Reklam

Cizrespor'un eski başarısını yakalaması için Cizre halkının desteğine ve taraftarların desteğine büyük bir ihtiyacı olduklarını ifade eden Sefinç, "Cizre halkı bizim arkamızda olduğu müddetçe biz varız. Onlar arkamızda olduğu sürece de bu işi en güzel bir şekilde yaparak Cizrespor'u Şampiyonluğa ondan sonra 2 lige ve Bank Asya Ligi'ne çıkarmak en büyük hedefimizdir" dedi.

Cizrespor yönetimi, futbolcuları ve taraftarları uzun bir aradan sonra gelen şampiyonluk sevincini Dicle nehri kenarında canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlenerek kutladılar. Kutlamalar gece geç saatlere kadar devam ettikten sonra taraftarlar olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: