Cizre’ye yeni hükümet konağı binası yapılacak

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan hükümet konağı çok eski ve dar olduğundan yeni bir bina yapılacak....

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan hükümet konağı çok eski ve dar olduğundan yeni bir bina yapılacak. Yeni Cizre Hükümet Konağı binasının ihale ilanı çıkartıldı.
İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay, Cizre’ye yaptığı ziyarette, ilçedeki hükümet konağının yetersiz olduğunu, yeni bir hükümet konağı yapacaklarını söylemişti. Cizre’de 1968 yılında yapılan tarihi hükümet konağı binasını yıkıp yerine modern bir bina yapılacak.
Kaymakam Mehmet Ali Sağlam, Cizre’nin nüfus ve iş yoğunluğundan dolayı böyle bir karar alındığını ifade ederek, "Şimdiki hükümet konağının eski ve günün ihtiyaçlarını karşılayacak bir durumda olmaması için yeni bir hükümet konağı yapma gereği duyduk. Hizmet sunumunda da yetersiz olması ve vatandaşlara hizmet veren kamu kurumlarının değişik yerlerde hizmet sunmaları nedeniyle düzenli ve verimli kamu hizmeti verilemediğinden, gelecekteki kamusal gelişme ve yenilikler de gözönüne alınarak, hükümet konağının bulunduğu taşınmaz üzerine yenisinin yapılmasına karar verildi. Tamamı kaplama olan yeni konağın yanına ilçenin önemli ihtiyaçlarından biri olarak sayılabilecek bir adet konferans salonu da inşa edilecek. Yeni hükümet konağı ve konferans salonunun inşa ihalesi 7 Ekim 2011 tarihinde yapılacak.” diye konuştu.
Yapılacak olan yeni hükümet konağı binası Kırmızı Medrese, Hamidiye Kışla binası ve Belek burcunun bir sentezi şeklinde inşa edilecek. Cizre yeni hükümet konağı binasının ihale ilanı 7 Ekim 2011 tarihinde yapılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz