Claudia Roth Yaralı Polisi Hastanede Ziyaret Etti

Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye gelen Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Cizre-İdil kara yolundaki...

Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye gelen Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Cizre-İdil kara yolundaki trafik kazasında şehit olan 2 polisin taziyesine katıldı. Roth, kazada yaralanan ve hastanede tedavisi süren polis memuru İsmail Hakkıkardiyen’i de ziyaret etti.

Diyarbakır’a gitmek için İdil kara yolunu kullanan Roth’un konvoyunu güvenlik amacı ile takip eden sivil polis aracı, İdil ilçe çıkışında, karşı yönden gelen TIR’la çarpıştı. Kazada polis memuru İhsan Civelek olay yerinde şehit olurken, 2 polis de ağır yaralandı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen polis memuru Serkan Ağca kurtarılamadı. Polis memuru İsmail Hakkıkardiyen’in tedavisi Cizre Devlet Hastanesi’nde sürüyor.

Reklam
Reklam

Kazadan sonra Claudia Roth Mardin’e geçmişti. Dün akşam Mardin’de kalan Claudia Roth, bugün kazada yaralanan polis memuru İsmail Hakkıkardiyen’i hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Hastane çıkışında gazetecilere bir açıklamada bulunan Claudia Roth, kaza nedeniyle üzgün olduğunu ifade ederek, buraya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletmek olduğunu söyledi. Türkçe tercüman aracılığıyla açıklama yapan Claudia Roth, “Dün yaşadığımız şoktan sonra bugün İsmail Hakkıkardiyen’i ziyaret etmek için geldik. Dünkü kazada ölmediği ve çok ağır yaralı olduğunu duyduk biraz da olsa sevindik. Doktorlarından aldığımız bilgilere göre durumu iyi. Bunun için üzüntünün yanında da güneşin biraz da olsa ışığı bizi sevindirdi.” dedi.

Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavisi devam eden polis memuru İsmail Hakkıkardiyen’in doktoru Genel Cerrahi Uzmanı Şafak Şahin, sağlık durumunun iyi olduğunu ve birkaç gün içinde taburcu edeceklerini söyledi.

CLAUDİA ROTH EMNİYETE TAZİYE ZİYARETİNE GİTTİ

Hastane ziyaretinden sonra Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü de ziyaret eden Claudia Roth, emniyete de şehit olan polis memurları için taziye ziyaretinde bulundu. Roth'u Kaymakam Şenol Koca, Cizre Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Turhan ve Battal Nayna, Terörle Mücadele Amiri Şehmuz Akdemir, Asayiş Şube Amiri Ahmet Selçuktekin, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amiri Kadir Koç ve Polis Karakolu Amiri Ertuğrul Ekici karşıladı. Roth, olayla ilgili üzüntüsünü dile getirdi.

Reklam
Reklam

Emniyet çıkışında gazetecilere yine bir açıklamada bulunan Claudia Roth, “Buraya gelerek ölen arkadaşlarının acılarını paylaştık. Hayatını kaybeden polis memurlarının ailelerinin de başı sağ olsun. Bu acılarımızı paylaşarak bizim aramızda bir bağ oluştuğunu düşünüyoruz ve yakınlık yarattığını düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.

Gazetecilere açıklama yapan Kaymakam Şenol Koca, “Öncelikle Claudia Hanım'a bu ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Dün kaza esnasında hem şehit kardeşlerimize, hem de yaralı arkadaşımıza ilk müdahaleyi kendileri yaptılar. Hem polisi hem de sağlık kuruluşlarını ilk olarak kendileri uyardılar ve onlar gelene kadar başlarında beklediler. Ayrıca bugün itibariyle de acılarını bizimle paylaştılar, onun için de kendilerine teşekkür ediyorum. Kendileri biraz önce içeride şehit kardeşlerimizin ailelerine başsağlığını ve taziye dileklerini iletmemizi söyledi. Biz de bunu hem sizin aracılığıyla hem de biraz sonra kendilerini aramak suretiyle ailelerine ulaştıracağız. İki kardeşimiz dün itibariyle şehit oldular. Hakk'ın rahmetine yürüdüler. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Onlar şehitler. Kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum. İsmail Hakkı kardeşimizin de sağlık durumu iyi, o da bizim teselli kaynağımız oldu. Claudia Hanım'ı ve arkadaşlarını da burada görmek acılarımızı hafifletti. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Cizre Emniyet Müdürlüğü ziyaretinden sonra Claudia Roth Cizre’den ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: