Clubhouse, '1.3 milyon kişinin verileri çalındı' iddiası ile çalkalandı! Açıklama geldi

Clubhouse veri sızıntısı ile gündeme geldi. Facebook ve LinkedIn'in ardından, son dönemin yükselen uygulamalarından biri olan Clubhouse'ta da veri sızıntısı yaşandığı ve bir hacker platformunda 1.3 milyon kullanıcının verilerinin paylaşıldığı iddia edildi. Clubhouse Twitter hesabından iddialara yanıt verdi.

Clubhouse ses temelli sosyal medya uygulaması olarak son dönemde birçok kişinin dikkatini çekti. Davetiye sistemine sahip olan Clubhouse, özellikle Elon Musk, Mark Zuckerberg ve Bill Gates gibi ünlü milyarderlerin sohbet odalarına katılmasıyla kullanıcı sayısında artış yaşadı. Fakat iddialara göre Clubhouse, veri sızıntısına kurban gitti.

CLUBHOUSE VERİ SIZINTISI YAŞANDI MI?

Daha önce LinkedIn verilerinin satışa sunulduğunu iddia eden Cybernews'in yeni iddiasına göre, Clubhouse'ta büyük bir veri sızıntısı yaşandı. Buna göre 1.3 milyon kişinin verileri, bir hacker platformunda paylaşıldı. Sızdırılan veriler arasında ise kullanıcı kimliği, isim, fotoğraf URL'si, kullanıcı adı, Twitter kullanıcı adı, Instagram tanıtıcı, takipçi sayısı, kullanıcı tarafından takip edilen kişi sayısı, hesap oluşturma tarihi ve kullanıcıları davet eden profil adı gibi bilgiler yer aldı.

Reklam
Reklam

Sızdırıldığı iddia edilen dosyalardaki veriler, iddialara göre, kötü niyetli kişiler tarafından Clubhouse kullanıcılarına karşı hedefli kimlik avı veya başka türlü sosyal mühendislik saldırıları gerçekleştirmek için kullanılabilir. Ancak kredi kartı bilgileri veya yasal belgeler gibi çok hassas verilerin sızıntılar arasında yer almadığı söyleniyor. Clubhouse ise söz konusu iddialara karşılık Twitter hesabından bir açıklama yapmış durumda.

CLUBHOUSE YALANLADI

Clubhouse, sızıntıya yönelik bir tweet'i alıntılayarak, iddiaları yalanladı. Şirket, Clubhouse'un ihlal edilmediğini ve saldırıya uğramadığını söyleyerek, verilerin zaten halka açık olduğunu belirtti. Clubhouse'un aktardığı kadarıyla uygulamanın API aracılığıyla bu bilgilere erişilebiliyor.

CLUBHOUSE VERİLERİNDEN ŞÜPHELENENLER İÇİN ÖNERİLER

  • Şüpheli Clubhouse mesajlarına ve yabancılardan gelen bağlantı taleplerine dikkat edin.
  • Güçlü parolalar oluşturmak ve bunları güvenli bir şekilde saklamak için bir parola yöneticisi kullanmayı düşünün.
  • Tüm çevrim içi hesaplarınızda iki faktörlü kimlik doğrulamayı (2FA) etkinleştirin.
  • Ayrıca, olası kimlik avı e-postalarına ve kısa mesajlara dikkat edin. Yine, şüpheli herhangi bir şeye tıklamayın veya tanımadığınız birine yanıt vermeyin.
Reklam
Reklam