Çoban Selahattin Yetkililerden Yardım Bekliyor

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Ergün Köyü kalemli mezrasında 15 yıldır her iki ayağında rahatsızlığı bulunan Selahattin...

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Ergün Köyü kalemli mezrasında 15 yıldır her iki ayağında rahatsızlığı bulunan Selahattin Çelik, yetkililerden yardım bekliyor.

On beş yaşında geçirdiği bir rahatsızlık sonrasında her iki ayağında rahatsız olan Selahattin Çelik (30), devletten hiçbir yardım alamadığını, başvuruda bulunduğu devlet hastanesinden kendisine yüzde 24 oranında rapor verildiğini söyledi. Sahip olduğu 30 keçinin sütü ile geçimini sağlamaya çalışan Çelik, on beş yıldır çalmadığı kapı bırakmadığını anlattı. Yetkililerden kendisine uzanacak bir yardım eli beklediğini ifade eden Çelik, “Yaşım otuz. On beş yıldır ayaklarım tutmuyor. Hastayım. Devlet hastanesi bana yüzde 24 oranında rapor verdi. Bu rapor bana bir şey kazandırmıyor. Bir yıldır evliyim. Arazim yok. Sahip olduğum birkaç keçinin sütü ile geçimimi sağlıyorum. Babam yok. İlgililerden yardım bekliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Selahattin Çelik’in 60 yaşındaki annesi Muhbet Çelik de evlerinin toprak olduğunu her an başlarına yıkılabileceğini belirterek sakat olan oğluna sahip çıkılmasını, tek geçim kaynaklarının keçilerinin olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz