Çobanlara, "sürü Yöneticisi" Sertikfası Verildi

Balıkesir'de çobanlar, "sürü yöneticiliği" adı altında akademik eğitimden geçirildi. Halk Eğitim Merkezi ve Damızlık Koyun-Keçi...

Balıkesir'de çobanlar, "sürü yöneticiliği" adı altında akademik eğitimden geçirildi. Halk Eğitim Merkezi ve Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ile düzenlenen 4 günlük seminerin sonunda eğitime katılan toplam 148 kursiyer çobana, "Sürü Yöneticisi" sertifikası verildi.

Balıkesir Halk Eğitimi Merkezi, 26-30 Mart 2012 tarihleri arasında Damızlık Koyun -Keçi yetiştiricileri Birliği ile işbirliği içinde sürü yöneticiliği semineri düzenledi. Seminerde eğitici olarak Balıkesir Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden Doç. Dr. Şükrü Metin Pancarcı,Yrd.Doç. Dr. İsmail Aytekin, Dr. Mesut Yıldırır, Yüksek Ziraat Mühendisi Tamer Sezenler, Ziraat Mühendisleri Çağın Çallıoğlu ve Muhittin Birkiye katıldı. Dört günlük seminerin sonunda Otel Basri'de bir sertifika töreni düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Nusret Şahin Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı, BAÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Seyrek, İl Milli Eğitim müdür yardımcısı İbrahim Binay, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Mesut Filizciler, Ticaret Borsası Bakanı Faruk Kula, Marmara Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü, tarım ve hayvancılıkla ilgili Oda başkanları ile kursiyerler katıldı. Vali Yardımcısı Nusret Şahin çobanlığın ata mesleği olduğunu ve Anadolu'da hayvancılığın iyi olduğu dönemlerde Türkiye'nin de iyi olduğunu, ürünün düştüğü dönemlerde de Türkiye'nin durumunun zayıfladığını söyledi. Şahin, Halk Eğitim Merkezi ve Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği yetkililerini düzenledikleri bu seminerden dolayı tebrik etti. Tarım Gıda Ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı, tarım ve hayvancılıkta eğitim faaliyetlerine büyük bir önem verildiğini belirtti. Bu tür eğitim faaliyetlerini her zaman destekleyeceklerini kaydeden Engin Sancı, Balıkesir'de böyle bir seminerin gerçekleştirilmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. Seminer ve sonucuyla ilgili bilgi veren Balıkesir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, seminere 148 kişinin katıldığını açıkladı. Canseven, "Sürü Yöneticisi" diye hitap ettiği kursiyerlere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür edip, kutladı.

Reklam
Reklam

148 ÇOBAN SERTİFİKALI YÖNETİCİ OLDU Balıkesir'in tarım ve hayvancılığın başkenti olarak kabul edilen bir il olduğunu vurgulayan Mustafa Canseven, "Balıkesir Türkiye'yi doyuran illerin başında geliyor. Sayın valimiz geçen hafta TRT 'de katıldığı programda tüm Türkiye'ye bunu çok güzel bir şekilde anlattı. Balıkesir Halk Eğitimi olarak bizler de tarım ve hayvancılıkla ilgili kurs ve seminerlere ayrı bir önem veriyoruz. Sayın valimizin özellikle vurguladığı ilimizin önemli ürünlerinden olan zeytincilik ve tavuk yetiştiriciliği ile ilgili kurs ve seminer programları da yapmayı planlıyoruz. Bu seminerimizin sürü yöneticilerine, İlimiz ve ülkemizin hayvancılığına ve ekonomisine katkı sağlaması dilekleriyle hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Bayram Atbakan da, Türkiye'de hayvancılıkta lider olduklarını, bunu sürü yöneticiliği eğitim semineri gibi benzer faaliyetlerle desteklediklerini belirtti. Yapılan konuşmalardan sonra kursiyerlere sertifikaları verildi, günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz