Çobanlar'a Yapılan 6 Milyonluk Termal Proje Ilçede Heyecana Neden Oldu

Afyonkarahisar’ın 8 bin nüfuslu Çobanlar ilçesinde belediye tarafından 6 milyon liraya ihalesi yapılan termal tesis...

Afyonkarahisar’ın 8 bin nüfuslu Çobanlar ilçesinde belediye tarafından 6 milyon liraya ihalesi yapılan termal tesis bölgede heyecana neden oldu. 200 günde tamamlanması beklenen tesisin bölgede ev ve pansiyon tipi konaklamayı geliştirmesi bekleniyor.

Çobanlar Belediye Başkanı Salih Alaka, ilçede zengin termal kaynaklar bulunmasına rağmen şimdiye kadar bir türlü insanların hizmetine sunulamadığını söyledi. İnsanların geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Başkan Alaka, “Bölgemiz 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm bölgesi ilan edildi. Bizde buna göre planlarımız hazırlayarak gerekli imar düzenlemelerini yaptık. Bölgede yapılacak olan termal tesis ve kür merkezi için geçtiğimiz günlerde ihaleye çıktık.” dedi.

Reklam
Reklam

İhalenin sonuçlanmasından sonra yer teslimi yapacaklarını ifade eden Alaka, “Özel sektörden 6 talipli ihaleye katıldı. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra en uygun olan yüklenici firma ile sözleşme imzalayacağız. Sözleşmenin ardından da yer teslimini yapıp inşaata başlanacak. Tesisi 200 gün içerisinde anahtar teslimi almayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Alaka, tesisin bölgenin ekonomisine ve turizmine çok ciddi katkıları olacağını düşündüklerini ifade ederek, zamanla sosyal donatı alanlarının tamamlanacağını, pansiyon ve ev tipi konaklamanın gelişmesiyle yöre insanın bu işten ekmek yiyeceğini anlattı.

Alaka, termal kaplıca tesisi projesinin ilçenin 50 yıllık özlemi olduğunu belirtti.

TESİSTE NELER VAR?

Çağdaş ve kültürel mimarinin örneklerini taşıyacak tesis 5 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek.
Hem klasik Türk hamamı göbek taşı ve kurnaları olan bölümleri, hem de termal havuzu ve jakuzileri, buhar ve masaj odaları ile birlikte vücut geliştirme, fitness, terapi ve tedaviye uygun sağlık merkezleri olacak. Tesiste bayan ve erkekler için ayrı üniteler olacak. Sağlık Bakanlığı tarafından da hastalık tedavisinde kullanılabileceği yönünde gerekli raporları olan termal suyun başta romatizma hastalıkları olmak üzere birçok hastalığı tedavi edici özelliği bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz