Coca-Cola, dokuz ayda net satışlarını yüzde 17 artırdı

Coca-Cola İçecek'in 2008 yılının ilk 9 ayında net satışları yüzde 17 artışla 1.828 Milyon YTL oldu.

The Coca-Cola Company ürünlerinin Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Irak, Suriye ve Ürdün'deki şişeleyicisi Coca-Cola İçecek A.Ş., 2008'in ilk 9 ayında büyümesini sürdürdü.
Şirketin CEO'su Michael A. O'Neill yılın ilk 9 ayını değerlendirmek üzere yaptığı açıklamada; "2008'in ilk 9 ayında, Türkiye operasyonlarımız çok iyi performans gösterirken uluslararası operasyonların sonuçları orta vadeli beklentilerimizin altında kaldı. Orta Asya'daki sonuçlarımız üçüncü çeyrekte de düşük seyretmeye devam ederken, Ortadoğu bölgesi iyi performans gösterdi" dedi.

Reklam
Reklam

O'Neill açıklamasında, Türkiye'nin ilk dokuz ayda satış hacminin yüzde 10 büyüdüğünü, uluslararası operasyonların satış hacminin de yüzde 10 artışla 86 milyon ünite kasaya ulaştığını söyledi, net satışların yüzde 17 artışla 1,828 milyon YTL olduğunu ve FAVÖK'ün 2008'de yüzde 14 artarak 355 milyon YTL'ye yükseldiğini belirti.

Başarıya; çok güçlü temellere sahip bir şirket oldukları için ve mükemmel piyasa uygulamaları, ürün, paket, fiyat karmasını dengeleyerek ulaştıklarını belirten Michael A. O'Neill, tedarik zincirinde elde ettikleri verimliliklerle maliyetleri düşürdüklerini de dile getirdi. O'Neill, "Tüm bu olumlu haberlere rağmen, küresel finansal krizin işimize etkilerini hissetmeye başladık. Diğer endüstriler kadar olmasa da, alkolsüz içecek sektörünün de bir dereceye kadar etkileneceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu.

O'Neill, 2009 yılında likidite daralması ve tüketici güveninin gözle görülür ölçüde azalmasının getireceğini zorluklara karşı sağlıklı büyümeyi devam ettirecekleri konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik içerisinde olduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Coca-Cola İçecek, Eylül 2008 itibariyle Pakistan'ın da coğrafyasına eklenmesiyle tüketici tabanını ikiye katladı. Firma, Türkiye operasyonuna yeni bir ivme katarak Doğadan'ın satış ve dağıtımına da başladı.