Coca Cola İçecek'in Satışları 2014 Yılında Yüzde 6.9 Yükseldi

- Coca Cola İçecek'in satış hacmi, uluslararası operasyonlardaki çift haneli büyümenin desteğiyle 2014 yılında yüzde 6.9 artışla 1.13 milyar ünite

- Coca Cola İçecek'in satış hacmi, uluslararası operasyonlardaki çift haneli büyümenin desteğiyle 2014 yılında yüzde 6.9 artışla 1.13 milyar ünite kasaya ulaştı.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Türkiye operasyonu satış hacminin de, tüketici güven endeksindeki gerileme ve yüksek sezondaki olumsuz hava koşullarının yılın tamamındaki hacim artışını sınırlamasıyla 2014 yılında yüzde 0.7 artışla 578 milyon ünite kasaya ulaştığı, uluslararası operasyonlardaki satış hacminin de yüzde 14.2 arttığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Açıklamaya göre, 2013 yılında toplam satış hacminde yüzde 46 olan uluslararası operasyonların payı, 2014'te yüzde 49'a yükselirken, bu artışta Orta Asya ve Pakistan'daki yüksek organik büyüme etkili oldu.

Açıklamada, 2014 yılında uluslararası operasyonların satış hacminin yüzde 14.2 artış kaydettiği belirtilirken, Kazakistan'daki devalüasyon, Pakistan'daki sel felaketleri ve politik gerginlikler ile Irak'taki güvenlik sorunları gibi önemli olumsuz gelişmelere rağmen çift haneli büyüme gerçekleştiği belirtildi ve şu değerlendirmeye yer verildi:

"2014 boyunca, toplam portföyde yerinde tüketime yönelik paketlerin payı tüm kategorilerde artmaya devam ederken, satılan toplam paket sayısındaki artış yeni tüketici kazanımlarını destekledi. Diğer yandan, gazlı içecekler kategorisinde satılan toplam paket sayısı geçen yıla göre yatay bir seyir izlemesine karşın, büyük hacimli paketlerdeki daralma, bu kategorideki hacim artışını etkiledi."

Açıklamada, "Başarılı kampanya ve promosyonlar hacim artışına katkı sağlarken, Kazakistan'daki devalüasyon, Pakistan'daki sel felaketleri ve politik gerginlikler ile Irak'taki güvenlik sorunları gibi önemli olumsuz gelişmelere rağmen çift haneli büyüme gerçekleşti" denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: