Coca Cola tersten okunduğunda Arapça bir anlam taşıyor gibi kulaktan kulağa yayılmış asparagas haberler

Merak uyandırmak, ilgi çekmek ama en nihayetinde çok okunmak, daha fazla izlenmek ve gündem oluşturabilmek için dönem dönem asparagas haberlerin yapıldığına hepimiz şahitlik etmişizdir. Bir zamanlar gündemimizi işgal etmiş ve ısrarla karşımıza çıkmaya devam eden asparagas haberleri derledik.

Van Gölü Canavarı

Tüm zamanların efsane televizyoncusu Sadettin Teksoy bu olaya da parmak basmış ve arkasına Van halkını alarak günlerce gölde nöbet tutmuştu. Sadece Sadettin Teksoy mu? Bu canavarı gördüğünü iddia eden 1000’e yakın vatandaş oldu. Uzaktan görülen karartılar ya da büyük balıklar Van Gölü canavarı diye lanse edilse de gerçekte böyle bir canavar hiç olmamıştı.

Coca Colanın Anlamı

Yapılan asparagas haberlerden biri de; Coca Cola yazısı ile ilgili olmuştur. Coca Colanın tersi ile ilgili yapılan haberler doğru değildir ve Coca-Cola Arapça bir anlam içermemektedir. Coca-Cola’nın logosu 1886 yılında yazıldı ve günümüze kadar değişmeden ulaştı.

Sakallı Bebek

Başlığı bile ürkütücü bu haber 80’li yıllarda Tan gazetesi tarafından yayımlandı. Çizimiyle yankı uyandırmasının hemen ardından yalan olduğu anlaşıldı ve büyük tepki topladı.

Münir Özkul Öldü mü?

Nedendir bilinmez Münir Özkul vefat etti haberleri sosyal medyada sıklıkla karşımıza çıkar. Bizim aile filmindeki unutulmaz ‘’dokunma aileme’’ repliğinden, Hababam Sınıfı’nın Mahmut hoca karakterine kadar içimize işlemiş, ailemizden biri olmuş ve hep babacan tavrıyla sevdiğimiz ustaya bir kez daha saygılar sunuyor ve yüreğimizi her seferinde ağzımıza getiren o tatsız haberin asparagas olarak kalmasını diliyoruz.

Ufo Göründü

Bir bitmedi dediğimiz asparagas haberlerden biri daha. Ufo haberlerine bilinmeyenin çekiciliği de diyebiliriz. Özellikle belirli yerlerde, belirli zamanlarda daha çok görüldüğü iddia edilir ama elle tutulur bir kanıta henüz rastlanmamıştır.

Ünlülerin Hayatları

Magazin dünyası için ünlü yüzler oldukça iyi bir hedef. Defalarca ayrıldılar haberi yapılan MFÖ elemanları, sürekli öldüğü iddia edilen ünlüler, uçuk rakamlara her ay değiştirildiği iddia edilen spor arabalar ya da gayet mutlu mesut yaşayıp giden ünlü çiftlerin boşandırılması her gün manşetten bize ulaşan haberlerden birkaçı.

Futbolcu Transferleri

Futbol, hayatlarımızda bu kadar yer işgal ediyorken onunla ilgili spekülatif haberler de sıklıkla yapılıyor. Transfer olmadığı takımın formasıyla yapılmış photoshoplu futbolcu görselleri ya da Oktay Derelioğlu’nun İspanya’dan haber almışçasına ağzından dökülen ama hala gerçekleşmeyen ‘’Eto bitmiş’’ haberi gibi.

Bu tarz gerçek olmayan haberler basında sıklıkla yer almakta. Kaynağından emin olmadığınız, doğruluğu kanıtlanmamış haberlere itibar etmemekte fayda var.