“Çocuğa Günlük Hayattan Örnekler Vermek Öğrenmeyi Kolaylaştırıyor”

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim H. Diken, çocuğa...

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim H. Diken, çocuğa nesneleri tanıtırken günlük hayattan örnekler vermenin öğrenmeyi kolalaştırdığını söyledi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından, 'Gelişimsel Gerilik Gösteren Çocuklar İçin Okul Öncesinde Dil Becerilerini Destekleme' konulu seminerde konuşan konuşan Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim H. Diken, çocuklarda öğrenmenin anne karnında başladığının kanıtlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Diken, öğrenmenin 0-6 yaş arasında çok hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, çocukların konuşmayı olduğu gibi kültürü de görme, duyma ve hissetmeyle öğrendiğini kaydetti. Ailelerin çocuğa herhangi bir nesneyi tanıtırken kısa basit ve anlaşılır cümlelerle birlikte günlük hayattan da örnekler vermesi gerektiğini vurgulayan diken Diken, “Çocuğa suyu öğretmek istediğiniz zaman, uygun yerlerde su kelimesini belirterek tekrar edin. Mesela çocuk susadığında ‘gel oğlum su vereyim’, elleri kirlendiğinde ‘ellerini suyla yıkamalısın’ deniz gördüğünde, yağmur yağdığında çocuğa sürekli olarak somut örneklerle öğretmek istediğiniz eşyayı ya da maddeyi çok daha kolay ve hızlı bir şekilde anlatabilirsiniz. Fakat mutlaka doğal olmalı. Yapay bir tanıtma, çocuğun bilgiyi kabul etmemesine neden olabilir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: