'Çocuğum internette nerelere giriyor' diye endişe etmenize gerek kalmadı

Çocuklar için yeni arama motoru sayesinde artık yanlışlıkla twerk videoları bulmak yok.

Yeni başlatılan "Kiddle" internette arama yaparken çocukları güvenli tutacağına söz veriyor.

Eğer çocuğunuzun tabletinin arama geçmişini kontrol ederseniz "memeler" şeklinde girdiler bulabilirsiniz, ama sizin için muhteşem haberlerimiz var!
Çocuk dostu arama motoru siz yemek yapmakla meşgulken ve dikkatinizi çocuğunuza veremiyorken, çocuğunuzun Miley Cyrus'un 2013 VMA performansına denk gelme olasılığını ortadan kaldırma sözü veriyor.

Kiddle Google tarafından sunulan fakat onlara ait olmayana güvenli arama motoru olsa da, aslında hepimizin aşina olduğu Google'ın arama ara yüzü gibi görünmüyor, ancak bazı çocuklara has öğeler içeriyor. Alışılageldik beyaz sade arka planda uzay temasıyla birlikte arama çubuğunun yakınında uzaylı bir robot var.

Reklam
Reklam

ÇOCUK DOSTU İÇERİKLER

Tech Times'a göre, Kiddle editörleri tarafından elle seçilen aramalar sayesinde çocuk dostu aramalar sunuyor. İlk sonuçların üçünden bir mutlaka editörler tarafından özellikle çocuklar için yazılmış güvenli sayfalardan seçiliyor. Daha sonraki birkaç sonuç çocukların kolayca anlayabileceği dillerde yapılmış sayfaları içeriyor. Geri kalanlar çocukların sindirmesi zor olabilecek yetişkinler için olan sitelerden düzeltilerek hazırlanıyor ancak yine de uygunsuz şeylerin sorun yaratmasını engellemek için Google güvenli araması tarafından filtreleniyor.

KİŞİSEL BİLGİ TOPLAMIYOR

"Hakkında" bölümünde, Kiddle çocuklarınızı arama yaparken güvenli tutacağına söz veriyor. Günlükler her 24 saatte bir siliniyor ve Kiddle herhangi bir kişisel bilgi toplamıyor. "Güvenli içerik" sözünü test etmek için çocukların arayabileceği nahoş birkaç anahtar kelimeyi arattık. Ve Kiddle mükemmel bir bekçi köpeği haline geliverdi.

UYGUN OLMAYAN İÇERİK ARANDIĞINDA BAŞA DÖNECEK

"Popo" ve "penis" için yapılan aramalar çocuğunuza baştan başlayarak tekrar denemesini söyleyen aynı sinirli robot adamı ekrana getirdi. Rutin olarak eline geçen her arama çubuğuna "seks" ve "kaka" yazan çocuğu olan aileler olarak, (teşekkürler otobüsteki pislik beşinci sınıflar) bu bir rahatlık sağlıyor. Çocuklarım Google ile oynamayı çok seviyor ve Kiddle fantastik ve güvenli bir alternatif olarak görülüyor. Neyse ki, ayıp kelimeleri aratmanın heyecanı geçtikten sonra, gerçekten ilgilerini çeken şeyleri aratmaya başlıyorlar. Ve bunu yaptıklarına Kiddle onların arkasında oluyor.

Reklam
Reklam

Diyelim ki çocuğunuz Justin Bieber hakkında daha çok şey öğrenmek istiyor ancak bir paspas kovasına idrarını yaparken veya instagrama koyduğu popo görüntülerini bulmalarını istemiyorsunuz. Kiddle araması Biebs hakkında sadece aile dostu biyografileri gösteriyor ve saçma sapan hareketlerini filtreliyor. Açıkçası, bizi gerektiği kadar koruyabiliyor.

DİJİTAL ÇAĞDA BİLGİSAYAR KULLANMASI KAÇINILMAZ

Bu dijital çağda, çocuklarımızın bizim kullandığımızdan daha önce bilgisayar kullanacaklarını kabul etmek zorundayız. Okul araştırmaları için ve arkadaşları ve öğretmenleri ile iletişim kurmak için internete ihtiyaçları olacak. Onlara ne kadar güvensek de bazı şeyleri şansa bırakmamak en iyisi. En iyi aile korumaları bile çocuklarımın görmemeleri gereken şeylerden sakınmasını sağlamasına yetmese de neyse ki teknoloji yenilenmeye ve daha iyiye doğru gelişmeye devam ediyor.

ENDİŞELENMENİZE GEREK KALMADI

Görünen o ki Kiddle çocukların okul projeleri için araştırmalarına cevap ararken "Kızlar Çıldırmış" videosuna denk gelmesi konusunda endişelenmemek için fırsat veriyor. Tabii ki, onları bu tür şeylerden fazlasıyla koruyamayız ancak korumayı deneyebiliriz. Büyük teknoloji şirketlerinin bu gerçeği fark etmesi ve ailelere bu konuda yardımcı olması ise oldukça rahatlatıcı bir gelişme.

Reklam
Reklam