Çocuğun Tek Başına Otobüsle Yolculuğuna Izin Verilmedi

Polis, teyzesini ziyaret için geldiği Adana'dan, eniştesiyle tartışınca İstanbul'daki ailesinin yanına gitmek isteyen kız çocuğunun tek başına seyahatine izin vermedi.

Polis, teyzesini ziyaret için geldiği Adana'dan, eniştesiyle tartışınca İstanbul'daki ailesinin yanına gitmek isteyen kız çocuğunun tek başına seyahatine izin vermedi. Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Çınarlı Mahallesi'ndeki şehirler arası otobüs firmasına gelen bir kız çocuğu İstanbul'a gitmek için bilet almak istedi. Firma görevlileri, çocuğun evden kaçmış olabileceğini düşünerek durumu polise bildirdi. Kısa sürede firmaya gelen ekipler, 13 yaşındaki G.B'yi Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Çocuğun, bir süre önce teyzesini ziyaret için İstanbul'dan Adana'ya geldiği, sabah eniştesiyle yaşadığı bir tartışma üzerine ailesinin yanına dönmek istediği öğrenildi. Firma yetkilileri, Adana Valiliğinin aile veya yetkililerin bilgisi dışında evden veya yurtlardan kaçanların başlarına gelebilecek olayların engellenmesi amacıyla üç hafta önce yayınladığı "18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılmaması" yönündeki genelgesi kapsamında çocuğa bilet vermediği belirtti. Bu arada, valilik genelgesinin ardından evden kaçıp otobüsle şehir dışına çıkmak isteyen 11 çocuğun bilet almak için geldikleri firmalarda görevliler tarafından polise teslim edildiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: