Çocuğunun tedavisi için oylarını satıyor

Güngören'de doğuştan kas hastası olan 26 yaşındaki oğluna bakan anne, tedavi masraflarını karşılayamayınca, çareyi oylarını açık artırmaya çıkarmakta buldu.

Yatalak oğlunun bağlı olduğu oksijen tüpünün çatlaklarını bantlayarak yamalayan anne, oylarını kendilerine sahip çıkacak partiye vereceğini söyledi. Kendisine uzanacak yardım elini bekleyen talihsiz genç, tek istediğinin hayatı doyasıya yaşamak olduğunu söyledi.

Güngören'de 26 sene önce Volkan Genç'i dünyaya getiren Gülşen Öztürk, oğlunun kas hastası olduğunu öğrendi. Bir süre sonra eşiyle de boşanan talihsiz anne Gülşen Öztürk, yatalak oğlu Volkan ve Aysel Genç isimli kızıyla birlikte hayatın zorluklarını paylaşmaya başladı. 24 saat oksijen tüpüne bağlı yaşayan oğlu Volkan'la özveriyle ilgilenen anne Gülşen, oylarını açık artırmaya çıkardığını ve kendilerine sahip çıkacak olan partiye vereceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Oğlunun bozuk ve çatlak olan oksijen tüpünü bantlayarak yama yapan talihsiz anne, Volkan'ın sağlığına kavuşacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Gözü yaşlı anne Gülşen Öztürk, "Volkan 26 yaşında doğuştan kas hastası, 26 yıldır mücadele içindeyiz. Aramızda karar aldık 3 adet oyumuz var. Bu oyları bizimle ilgilenene kullanacağız. Volkan da onayladı bu kararı. Çok yorulduk. 26 yıldır uğraşıyoruz. Bize sahip çıkılmasını istiyoruz. Yatalak hastalarla kim ilgilenirse oyumuzu ona kullanmak istiyoruz. Açık artırma da oyumuzu satıyoruz. Bütün mahallenin oyları bizim elimizde yaşam gücümüzü kaybettik" dedi.

Kendisini ve ailesini öldürebileceğini dile getiren Gülşen, "İçimde Allah korkusu var. Onun gücüne güveniyorum. Gün geliyor başbakan oluyorum, gün geliyor cumhurbaşkanı, gün geliyor yılın annesi oluyorum. Ben anneyim 24 saat bunu hissediyorum. Volkan bana çok üzülüyor. 'Anne çok yoruluyorsun' diyor. Ben çok fazla şey istemiyorum. Sağlık Bakanlığı 2-3 ayda bir ambulansla kontrole gelsin. Bizi sahipsiz bırakmayın istiyorum. İsteğim 3 tane oyum var. Bunları bizimle ilgilenenlere vermek istiyorum. Sadece bir kere Özal'a oy verdim. Ondan sonra oy pusularına Volkan'ın resmini koyardım. Kitap yazmak istiyorum yaşadıklarımı herkes okusun bilsin. Oylarımız açık artırma da satılıktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Talihsiz genç Volkan ise tek isteğinin dışarı çıkmak olduğunu ve akülü araba istediğini dile getirerek, "Hayatı doyasıya yaşamak istiyorum" dedi.

İHA