Çocuğunuza uykudan önce okuyabileceğiniz muhteşem kitap önerileri

Gece çocuklara yatmadan önce okunan kitaplar, muhtemelen ebeveynler ve çocuklar arasındaki en muhteşem anlardan biridir. Kitaplar sayesinde çocukların heyecan dünyasına girebilir, erken çocukluk döneminde ona edebiyatı sevdirebilirsiniz. Çocuklar tarafından sevileceğine, ebeveynlerinde bir süreliğine kendi çocukluk dönemine döneceği kitapları sizin için tanıtmak istedik.

Kuyruklu Yıldız Geliyor - Büyücünün Şapkası

Tove Jansson'un şimdiye kadar ellinin üzerinde dile çevrilen Kuyruklu Yıldız Geliyor ve Büyücünün Şapkası adlı kitaplarını çocuğunuzun çok seveceğine inanıyoruz.

Kuyruklu Yıldız Geliyor kitabında Tove Jansson, Halley Kuyruklu yıldızının dünyaya çapacağı söylentilerini çocukların fantastik dünyasında ele alıyor. Her türden canlının, mutlu ve neşeli yaşadıkları Mumi vadisinde bu haberin nasıl çalkalandığını, denizleri kurutup, güneşi solduran kuyruklu yıldızın yarattığı telaşı anlatıyor. Neşenin ve arkadaşlığın yok olduğu, kirletilmiş bir dünyanın nasıl çekilmez olacağı konusunda bizi uyaran Tove Jansson, insanlığı bekleyen felaketten, ancak çocukların sahip olduğu o hesapsız sevgiyle kurtulabilineceğine işaret ediyor.

Reklam
Reklam

Büyücünün Şapkasında ilk kitapta olduğu gibi bizi yine Mumi Vadisi'ne götürüyor Tove Jansson. Yalnızca dostluk, sevgi ve neşenin hakim olduğu bu vadinin hayali yaratıklarıyla buluşturuyor bizi. Hayatımızdan sürülüp çıkartılan güzellikleri didaktik olmayan tatlı bir dille bize hatırlatırken, unutulup kaybolanı çocukların sınırsız hayal dünyasında yeniden yaratıp, umudun asla tükenmeyeceğini vurguluyor.

Winnie the pooh

Winnie-the-Pooh'un baş kahraman olduğu bu ilk kitap 1926 yılında yayımlandı. Kitapta Alan Alexander Milne'nin, oğlu Christopher Robin'in oyuncaklarından ve onlarla oynadığı oyunlardan esinlenerek yazdığı on öykü yer almaktadır. Bu öykülerde bir oyuncak ayı (Winnie-the-Pooh), oyuncak domuz (Piglet), oyuncak eşek (İyor), oyuncak kanguru (kangu) ve yavrusunun (Ru) maceraları anlatılmaktadır. Gerçek oyuncaklardan hareketle yaratılan bu karakterlere, hayali bir tavşanla bir baykuş eşlik etmektedir. Öykülerdeki anlatım ve dil kullanma tarzı akıl çalıştırmaya yöneliktir. Çocuk zekasını hafife almaz. Alışılagelmiş düşünce ve dil kalıplarının dışına çıkar...

Reklam
Reklam

Peter Pan

Bu kitabın gerçekten şaşırtıcı bir özelliği var. Eğer çocuğunuzla birlikte bu hikayeyi okurken zevk alırsanız, ikinizde farklı öğeler göreceksiniz. Çocuğunuzun hikayede anlatılan maceraları duyduğunda mutlu olacağını düşünüyoruz.

Bir gece, siz uyurken, bir hayalin odaya süzüldüğünü, sizi uyandırıp, onunla birlikte, hiçbir yetişkinin olmadığı bir düşler ülkesine uçmayı önerdiğini hayal etmeyeniniz oldu mu? Büyümeyi reddeden, sonsuza dek çocuk kalan Peter Pan, hem çocuklar hem de yetişkinler için, hayallerin başladığı yer olmayı başarabilen bir dünya klasiğidir.

Pippi Uzunçorap

İster 6 ister 86 yaşında olun bu kitabı çok seveceksiniz. iyimserliğin ve neşenin mükemmel bir karışımı olan bu kitap çocuğunuzun ve sizin hoş vakir geçirmenize neden olacak.

Andersen Masalları

Çirkin Ördek Yavrusu, Karlar Kraliçesi, Parmak Kız, Kibritçi Kız masalları gibi, Hans Christian Andersen'in yazdığı çocuk klasikleri olmadan bir çocukluk hayal etmek oldukça zor. Andersen'in masal aşkı çağlar boyunca kuşaktan kuşağa aktarılıyor.

Reklam
Reklam

Orman Çocuğu Mogli

Rudyard Kipling'in Orman Çocuğu Mogli öyküsü en ünlü çocuk kitaplarından biridir. Mogli, ormanda kaybolduğunda, yürümeye daha yeni yeni başlayan bir bebekti. Onu bulan Anne ve Baba Kurt, sahip çıktıkları bu insan yavrusuna Mogli adını verdiler. Orman yasaları gereğince Ayı Baloo ile Kara Panter Bagheera ona kefil oldu ve böylece Mogli kurtlarla birlikte yaşamaya başladı. Vahşi ortamda, türlü tehlikeler altında büyüyen Mogli tam bir orman çocuğu olup çıkmıştı… Mogli artık ormandaki hayvanlarla anlaşabiliyor, bu vahşi ortamda hayatta kalmayı başarabiliyordu. Mogli'nin en iyi arkadaşları kurtlar ve vahşi kedilerdi.

Bir Telefonda Masallar

İtalyan yazar Gianni Rodari'nin bu hikayeleri oldukça basittir ama çocuklar üzerinde benzersiz ve büyülü bir etkisi vardır.

Satış temsilcisi Bianchi nerede olursa olsun her akşam kızına telefon açıp ona bir masal anlatırmış. Yoksa kızı uyuyamazmış! Tuhaf gezginler, sıra dışı insanlar ve beklenmedik olaylar, çikolatadan tatlı yollar ve leziz dondurma saraylar, şaşırtıcı rakamların kahraman olduğu masallara siz de kulak verin.

Reklam
Reklam

Binbir Gece Masalları

Arap ve iran halk oykulerinin derlenmesiyle olusmus oykuler toplulugu Binbir Gece Masallarını bilmeyen yoktur. Alaaddin'in sihirli lambası, Sindbad'ın maceralari ve Ali baba ve kırk haramiler kitabın içindeki öykülerin en bilinenlerdir.

Mary Poppins Hikayeleri

Mary Poppins kitapları, her biri ayrı bir olayı anlatan bölümlerden oluşuyor. Bu olayların neredeyse tamamı evin dışında, çıktıkları bir gezinti esnasında oluyor. Çocuklar Mary Poppins’le parka, gezmeye ya da Mary’nin bir tanıdığını ziyarete gittiklerinde sıra dışı deneyimler yaşıyorlar.

Mary Poppins’in yaratıcısı P. L. Travers, Avustralyalı bir yazar, gazeteci ve aktris…

Peri Masalları

Charles Perrault'un yayımladığı Külkedisi, Mavi Sakal, Parmak Çocuk, Ormanda Uyuyan Güzel, Kırmızı Başlıklı Kız gibi masallar birer dünya klasiği haline gelmiştir.

Ayı Paddington

Ayı Paddington'ın öyküleri, tam elli yıldır dünyanın her yerinde çocukları eğlendirmeye devam ediyor. "Paddington gibi ayılara çok ender rastlanıyor," diyor Bayan Bird. "Hem bence bu iyi bir şey çünkü aksi halde marmelatlar için küçük bir servet harcamamız gerekirdi." İyi ki Paddington gibi ayılara az rastlanıyor. Çünkü Paddington ne zaman ev süsleme, fotoğraf çekme gibi işlere kalkışsa veya dedektifliğe filan merak salsa, ortalık karmakarışık oluyor! Yine de… evde bir ayının olması güzel!
Brown ailesinin yeni arkadaşı, sizin de arkadaşınız olacak!
(Tanıtım Bülteninden)

Reklam
Reklam

Tom Sawyer'ın Maceraları

Tom Sawyer'ın Maceraları, Mark Twain'in 1876 yılında yayınlanan eseri. Bu Amerikalı çocuk muhtemelen tüm dünya edebiyatının en özgün ve orijinal karakterlerden biridir. Kitapta Tom Sawyer ile arkadaşı Huckleberry Finn'in Mississippi'de birbirinden heyecanlı maceralarına tanık oluyoruz.