Çocuğunuzun yedikleri zihnini de etkiliyor

Bir çocuk için beslenme gelişmek, büyümek ve başarı demek!

Çocuklar küçük yaşlardan itibaren düzenli beslenmeye alıştırılmalıdırlar. Sağlıklı ve düzenli beslenme düzenine erken yaşta başlamış bir çocuk için gelecekteki fiziksel gelişim süreci, sağlık durumu ve zihinsel başarı oranı ciddi anlamda fark etmektedir.

1 ile 5 yaş arasındaki bir çocuk artık anne ve babası ile birlikte sofrada yemek saatlerinde bulunmalı ve anne babasının yediği her besinden yemelidir. Bu düzeni 1 yaşından itibaren sağlamaya başlayan ebeveynler ilerleyen zamanlarda bu konuda çok daha rahat edeceklerdir.

Reklam
Reklam

Bir çocuğu ilk senelerde nasıl bir beslenme düzenine alıştırırsanız öyle de devam eder. Ekmek arası, televizyon karşısı yemek yemeye alışmış bir çocuğu 6-7 yaşından sonra yemek saatlerinde sofraya oturtmaya çalışırsanız çok zorlanırsınız.

Ayrıca bu şekilde beslenen bir çocuk olduğu için de yaşıtlarından hem fiziksel hem de zihinsel anlamda geri kalma durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

1 yaş çocuğun damak tadının gelişmeye başladığı, her besinden yiyebildiği, metabolizmasının yetişkin insanlara yakın şekilde çalışmaya başladığı bir zamandır. Bu zamanı iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Bu yaşında her besinden az da olsa yiyebilen, tadına baktırılan ve sofra düzenine uyum sağlayan bir çocuk olduğunda ilerleyen yaşlarda bu düzeni korumak hiç zor olmayacak.

Eğer çocuğunuz yemek seçen ve her yemeği yemek istemeyen bir çocuk ise farklı sunum tabakları hazırlayarak hiç yemek istemediği bir yemeği bile eğlenceli bir şekilde yemesini sağlayabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Bu düzenli beslenmenin onun hayatı ve sağlığı için ne kadar önemli olduğu ona sürekli anlatın ve vurgulayın. Düzenli ve sofra düzenine uyumlu beslendiğinde onu takdir edin. Fast food yiyeceklerle tanıştıran siz olmayın. Zaten okula gitmeye başladığında siz yeteri kadar engel olun, o arkadaşları ile küçük kaçamaklar yapacaktır yeterince.

Çocuğunuza sağlıklı ve düzenli beslenmeyi aşılarken kendinizi de göz ardı etmemelisiniz. Siz çocuğunuz için rol modelsiniz, bu nedenle çocuğunuzun yapmasını istediğiniz her düzeni ve beslenme şeklini sizde uygularsanız hem ona örnek olmuş olursunuz. Hem de kendiniz için de sağlıklı beslenme adına sağlam bir adım attığınız için harika bir şans yakalamış olursunuz…

ÇOCUĞUNUZ BESLENİRKEN İLERİKİ YAŞLAR İÇİN KALP SAĞLIĞINI DA DÜŞÜNÜN