Çocuk Bakım Elemanı Kursu Büyük İlgi Görüyor

Nazilli Halk Eğitimi merkezinin açtığı 'Çocuk Bakım Elemanı Kursu'na katılan bayanlar meslek edinmenin yanı sıra...

Nazilli Halk Eğitimi merkezinin açtığı 'Çocuk Bakım Elemanı Kursu'na katılan bayanlar meslek edinmenin yanı sıra Türkiye'deki 115 bin bakıma muhtaç çocuğa bakmaya aday olduklarını ifade ederek, "Kimsesiz çocuklarımız için Türkiye el ele" sloganıyla herkese seslendiler.

Kurs Öğretmeni Dilek Güzel, 4 yıldır sürdürdükleri kurslar sayesinde kursiyer bayanların çocuk bakımı konusunda 45 modül ders gördüğünü ifade ederek, "Çocuğun daha embriyo döneminden ergen olana kadar ruhsal ve bedensel gelişimleri için her şeyi öğrettiğimiz bayanlarımız, başarılı olduktan sonra alacakları uluslararası düzeyde geçerli olacak belgeleri ile ana okulları başta olmak üzere çocuk esirgeme kurumları, kreşler, özel anaokulları ve sevgi evlerinde donanımlı olarak kolaylıkla iş bulabilecekleri gibi kimsesiz çocuklara hem annelik yapacaklar hem de sevgi evlerinde barınan kimsesiz çocukların umudu olacak. Annelerin doğru bildiği ancak bilmediği birçok şeyi onlara öğretiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

4. ÇOCUK BAKIM ELEMANI KURSU

Kurs Öğretmeni Dilek Güzel, "16 Ekimde başlayan kursumuz 20 Haziran’da sona erecek, 1064 saatlik bir kurs veriyoruz. Bakanlıktan gelen 45 adet modül programı teorik olarak işliyoruz. Buradan mezun olan öğrencilerimiz donanımlı bir şekilde, Çocuk Esirgeme Kurumlarında, Kreşlerde, Özel Anaokullarında yardımcı eleman ve Kimsesiz çocuklara yardımcı olmak için ellerinden gelen her şeyi yapmak için hazır duruma gelmektedirler. Bu kursumuzun bir amacı da evlerde bulunan artık malzemelerle, aldığımız malzemelerle oyuncak yapmak. Bu yaptığımız oyuncakların kesinlikle çocuklara hiçbir zararı yoktur. Özellikle çocukların sağlığına zarar vermeyen, hijyenik ve temiz dolgu oyuncakları tavsiye ediyoruz. Bunların yanı sıra eğitici oyuncaklarımız var. Eğitici oyuncakları kendimiz yaptığımız için çocuklara zarar vermeyecek sağlıklı boyalar ve onların zeka gelişimini artırmaya yönelik oyuncaklar yaratıyoruz. Çocukların Müzik eğitimi saatinde onlara müzik sevgisi ve zevki aşılamak için modül programı çerçevesinde müzik aletleri yapıldı. Buradan mezun olan öğrencilerimiz Avrupa standartlarında olan sertifika almanın yanı sıra donanımlı bir şekilde mezun olmalarını sağlayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

'DOĞRU BİLDİKLERİMİZİN YANLIŞ OLDUĞUNU ÖĞRENDİK'

Kursiyerlerden evli ve 2 kız çocuğu annesi Sinem Samur ise, "Liseden çocuk geliştirme okuyarak mezun oldum. Bu kursa tekrar başlama amacım çocuklarıma tekrar faydalı olabilmek, ayrıca sevgi evlerinde yetişen çocuklara sevgimi verebilmek, annelik yapabilmek. Bu güzel duyguların olduğu sevgiyi paylaşmak için herkesi bu kurslara davet ediyorum. Kurslar sayesinde bugüne kadar doğru olarak bildiğimiz birçok yanlışımızı düzelttik. Çocuklarla ilgili her şeyi öğrendik. Ruh sağlığı, beslenmesi, doğumundan gelişimine kadar her türlü bilgiyi edindik. 2 çocuk yetiştirmeme rağmen bazı bildiğimi sandığım yanlışları kurs sayesinde düzelttim. Tüm annelerinde bu kurslardan faydalanmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: