Çocuk başkanlar görev başında

İZMİR (İHA) - Bornova Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, henüz 23 gündür görev yaptığı koltuğunu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 80. Yıl İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencileri Ayfer Yücesoy ile Mustafa Yıldız'a teslim etti. 30 dakika süreyle başkanlık koltuğunu paylaşan çocukların ilk talimatları, çevrenin korunması ile kültür-sanat merkezleri, çocuk oyun alanları ve yeşil alanların artırılması yönünde oldu.

Bornova Belediyesi'nin minik başkanları zabıtaya da, seyyar satıcılara, çarpık kentleşmeye izin verilmemesi, fırın ve lokantaların sıkı denetlenmesi konusunda talimatlar verdi. Minik başkanlara yazar R. İskender Özturanlı'nın "Nerdesin Atatürk" ile Muzaffer İzgi'nin "Kaçak Kız" adlı kitaplarını armağan eden Başkan Kocaoğlu, "Belediye olarak sivil toplum örgütleri ile birlikte geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine büyük önem vereceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun, 23-24-25 Nisan günleri Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde 4 çocuk ve 1 büyükler için oynanacak oyunla sahneye çıkacağı belirtildi.