Çocuk Evinde Sünnet Heyecanı

SİVAS (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca uygulanan proje kapsamında Sivas'ta oluşturulan "çocuk evi"nde sünnet töreni heyecanı yaşandı. 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca uygulanan proje kapsamında Sivas'ta oluşturulan "çocuk evi"nde sünnet töreni heyecanı yaşandı. Kentteki 16 çocuk evinden birinde kalan 12 yaşındaki Talha Kilis için kurum çalışanları sünnet töreni hazırladı. Kilis'in kaldığı ev süslenerek davetlilere sünnet yemeği ikram edildi. Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul ve kurum çalışanları törene katılarak Kilis'e çeşitli hediyeler verdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul, Bakanlık tarafından 2007 yılından itibaren uygulanmaya başlanan proje kapsamında Sivas'ta 16 çocuk evinin açıldığını belirtti. Korumaya muhtaç çocukların bakımlarının, koğuş sistemli kuruluş mantığından çıkılarak ev ortamında yapıldığını ve aile ortamına en yakın hizmet modelinin uygulandığını ifade eden Buğrul, şöyle konuştu: "Kurum olarak özellikle çocuk hizmetleriyle ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarla öncülük etmekteyiz. Çocuk evlerinde kalan çocuklarımız için özel günler tertip etmekteyiz. Bu kapsamda çocuk evimizde kalan Talha Kilis için sünnet düğünü tertip ettik. Talha, çocuk evinde kalmaya başladıktan sonra derslerinde başarılı oldu. Okuldaki başarısının yanı sıra davranışlarında da oldukça güzel gelişmeler yaşadı. Sünnet olarak erkekliğe ilk adımı atan Talha'yı ve ona bu sürprizi hazırlayan kurum çalışanlarımızı kutluyorum." Bu arada Kilis'in, kentteki diğer çocuk evlerinde kalan 2 kardeşi onu bu mutlu gününde yalnız bırakmadı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: